По случай 143-годишнината от основаването си Българските военноморски сили по

...
По случай 143-годишнината от основаването си Българските военноморски сили по
Коментари Харесай

Спектакъл „Вълни“ и празнични илюминации за празника на ВМС в Русе

По случай 143-годишнината от основаването си Българските военноморски сили по традиция означиха своя празник в Русе

На формалната гала кметът Пенчо Милков отличи трима военнослужещи за тяхната всеотдайна активност, професионализъм и постигнатите високи резултати в осъществяването на служебните отговорности, а регионалният шеф Анатоли Станев им връчи почетни грамоти.

С плакет „ Русе “ и парична награда от Община Русе бяха удостоени майор Янислав Михайлов – старши специалист в канцеларията на командира на Военноморските сили, мичман Радослав Коновски – флагмански старшина на в.ф. 52290 и мичман Стефан Стефанов – флагмански старшина на Военноморските сили.

„ Силата ви като колектив надвишава всеки самостоятелен героизъм. Достойна е задачата на моряците да пазят ползите на България в морските пространства, да бранят морския ни суверенитет и все по този начин абсолютно да пробват да обединят нацията ни във време, в което това наподобява толкоз мъчно “, поздрави ги кметът Пенчо Милков.

Пред медиите контраадмирал Кирил Михайлов благодари на Община Русе за облагородяването на зоната към Паметника на моряка, което приключи неотдавна. Подменени бяха плочниците към него, построени бяха нови стъпала от натурален камък, разположиха се пейки. Пред медиите командирът на Военноморски сили акцентира, че със взаимните старания на Министерство на вътрешните работи и Община Русе ще се работи и за укрепването на монумента.

По традиция формалните лица отдадоха чест на създателя на Дунавската флотилия Александър Е. Конкевич пред паметната му плоча на Флотската кула в Русе. По-късно церемонията се придвижи и на единствения по рода си в България Паметник на моряка.

От 20 часа пред постройката на Доходното здание представителният духов оркестър на Военноморските сили ще зарадва русенци със спектакъла „ Вълни “, в края на който небето ще бъде огряно от празнични илюминации.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР