По силата на десет кметски заповеди за премахване, днес събарят

...
По силата на десет кметски заповеди за премахване, днес събарят
Коментари Харесай

Бутат незаконни ромски постройки в Бургас

По силата на 10 кметски заповеди за унищожаване, през днешния ден събарят общо двадесет здания в бургаския квартал " Победа ", оповестяват от Общината, съобщи БНР.

Постройките са солидни тухлени къщи и разнообразни други пристройки към тях. Те са построени върху терени, които са планувани за улична инфраструктура. Така Общината продължава поетапно да освобождава улица " Тамара " от противозаконни здания, с цел да може при потребност до такава степен да стигне кола за спешна помощ, пожарна, тежка или дезинфекционна техника.

За БНР Бургас шефът на Търговско дружество „ Възраждане " Магдалена Манолова  уточни, че дейностите са подхванати след приключването на всички законови процедури. Само едно от фамилиите е обжалвало заповедта за срутване, само че съдът е постановил в интерес на Община Бургас.

" Собствениците " и жителите на тези здания бяха предизвестени още предходната година, че следва тяхното унищожаване. Община Бургас е длъжна да съблюдава законовите процедури, които лишават време, а от горната страна на всичко част от заповедите бяха безусловно безпричинно обжалвани в съда. Куриозен факт е, че някои от " притежателите ", знаейки, че къщите ще бъдат отстранени, са ги давали чартърен през последните месеци.

" Благодаря на бургаската полиция и на EVN, които със своята способена помощ направиха по този начин, че през днешния ден за следващ път ние да можем умерено да си свършим работата ", сподели кметът Димитър Николов.

Има напрежение и неодобрение от страна на хората, чиито здания ще бъдат разрушени, само че на място има полиция, която да управлява ситуацията. Очаква се до края на деня постройките да бъдат съборени, а до края на седмицата напълно да завърши разчистването на региона.

През последните години Община Бургас е премахнала близо 400 противозаконни постройки в кварталите " Победа " и " Горно Езерово ", както и в ромската махала на к-с " Меден рудник ". И сега има издадени заповеди за последващи такива акции, само че не са изтекли законоустановените периоди за обжалване и непринудено осъществяване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР