По сигнал на Министерството на правосъдието ДАНС е установила към

...
По сигнал на Министерството на правосъдието ДАНС е установила към
Коментари Харесай

ДАНС е установила 5 случая на сериозни нарушения при т.нар. златни паспорти

По сигнал на Министерството на правораздаването ДАНС е открила към този миг пет случая на съществени нарушавания при приемане на българско поданство против вложения. Проверката продължава. Това съобщи министърът на правораздаването Надежда Йорданова по ТВ 1, оповестява пресцентърът на Министерството на правораздаването /МП/. Коментарът е във връзка импортирания от Движение за права и свободи сигнал по процедурите за приемането на така наречен златни паспорти.

Йорданова е допълнила, че още през лятото на предходната година служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов е изпратил писмо до ДАНС за 47 случаи, за които има подозрения за престъпления. На процедура това са повече от половината от всички процедури, завършили с декрет за " златен паспорт " от 2013 година, когато влиза в действие тази законова опция у нас, е показала министър Йорданова.

" Това са случаи, при които е добито българско поданство против изказвания, че претендентите са създали съществени вложения в страната. Установяват се обаче доста притеснителни данни. Например, декларирани са вложения в скъпи бумаги, които по-късно бързо трансформират притежателя си. Засечена е и порочна система за прекачване на финансови средства ", е споделила Йорданова, представена в известието.

Тя е припомнила, че Министерство на правосъдието има направен законопроект за анулация на капиталовото поданство, който се чака да бъде прегледан на идващото съвещание на Министерския съвет.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР