По-широк обхват на финансиране и по-високи възнаграждения за треньори и

...
По-широк обхват на финансиране и по-високи възнаграждения за треньори и
Коментари Харесай

Променят програмата за финансиране за неолимпийските спортове

По-широк обсег на финансиране и по-високи хонорари за треньори и длъжностни лица като лекари или кинезитерапевти плануват стратегиите на ММС за финансово подкрепяне за 2024 година на федерациите, администриращи неолимпийски спортове.

Те бяха показани от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев и неговия заместител проф. Даниела Дашева.

По новата обособена от следващата година стратегия за неолимпийските спортове ще могат да аплайват федерации с призови класирания от последно извършените международни (1-8 място) и европейски шампионати (1-6 място), както и от Европейските игри през 2023 година (1-8 място). Всички медалисти от тези шампионати също ще могат да вземат участие в плана на съответната организация по програмата, като обсегът е уголемен и за млади спортисти с капацитет до втората възрастова група преди мъже и дами. С цел по-голяма бистрота информация, обвързвана с осъществяването на дейностите по плана, би трябвало да бъде оповестена на интернет страницата на съответната спортна федерация.

Спортните организации ще могат да аплайват и по програмата за финансово подкрепяне на планове за кадрово и научно-методическо обезпечаване. Предвидено е нарастване на възнагражденията на всички треньори и длъжностни лица с 15% по отношение на 2023-а, като е добавена опция за подписване на трудови контракти (не единствено граждански), в които са планувани и средства за осигурителни вноски. За първи път се дава опция в плановете на федерациите да бъде включен и доктор съгласно спецификата на спорта, който следва да бъде утвърден от Комисията за олимпийска подготовка.

Очаква се стратегиите да бъде одобрени до 31 октомври, а плануваният период за кандидатстване е 1 декември 2023 година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР