По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията

...
По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията
Коментари Харесай

Стартираха ежедневни проверки на железопътните проекти в страната

По предписание на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров, стартира провеждането на ежедневни инспекции на всички железопътни планове с европейско и национално финансиране.

Ресорният заместник-министър Нели Андреева и генералният шеф на Наказателен кодекс „ Железопътна инфраструктура “ инж. Красимир Папукчийски наблюдават и рапортуват на ежедневна база осъществяването на работната стратегия за всеки обект, а някои планове министърът ревизира персонално, оповестиха от пресцентъра на МТИТС.

„ Няма да толерираме закъснение и некачествено осъществяване на строителните действия и при всяко установено нарушаване ще постановяваме наказания “, съобщи инж. Красимир Папукчийски при посещаване на жп гара Стара Загора, която сега се обновява по европроект. Той разпореди на изпълнителя и проектанта да преразгледат опциите за съчетание на жълт и зелен цвят по фасадата на постройката и да се откри архитектурно решение, което да удовлетворява жителите на града.

„ Проведох няколко срещи с жителите на Стара Загора и ги уверих, че ще потърсим вид, който да е допустим и за двете страни “, изясни още инж. Папукчийски. Изпълнителите регистрираха, че предстоят довършителни работи в чакалнята и административните пространства на гарата и се чака те да приключат до началото на зимния сезон.

В рамките на своето посещаване в региона, инж. Красимир Папукчийски ревизира строителните действия в региона на жп гара Чирпан, които са част от план за ремонт на жп линията Оризово-Михайлово. Изпълнителят на обекта изясни, че се следва работната стратегия и не се регистрират закъснения.

„ Строителните действия на този стадий включват цялостна реорганизация на стоманения път на територията на жп гарите Оризово и Чирпан, създаване на нова гара в Оризово и ремонт на съществуващата жп гара Чирпан “, разяснява инж. Папукчийски. Той добави още, че огромна част от жп пътя ще се построява по ново трасе, с цел да се подсигурява скорост на влаковете от 160 км/ч.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР