По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев делото за катастрофата

...
По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев делото за катастрофата
Коментари Харесай

Делото със загинала съдийка на Тракия под надзора на Гешев

По предписание на основния прокурор Иван Гешев делото за злополуката на автомагистрала " Тракия ", при която почина магистрат, ще бъде взето на специфичен контрол от Върховна касационна прокуратура (ВКП).

Разследването на случая е предоставено на екип от следователи от Националната следствена работа, оповестяват от прокуратурата.

На 29 януари 2022 година, към 15.00 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112 за пътнотранспортно произшествие на автомагистрала " Тракия ", на 102-103 км, в региона на Пазарджик. До момента е открито, че лек автомобил, марка " Тойота Ярис ", ръководен от жена, се е движел с ниска скорост в лявата изпреварваща лента за придвижване. Колата е пътувала в посока към София.

Автомагистралата е била задимена заради запалени сухи треви в права до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването лидерката е понижила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея " Рейндж Роувър ". При конфликта лекият автомобил се е запалил и лидерката е починала на място.

Шофьорът на " Рейндж Роувър " -а е бил откаран за обзор в болничното заведение и арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. Пробите му за приложимост на алкохол и опиати са негативни.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик екип от следователи от Национална следствена служба организира дейни дейности по следствието - правят се разпити на очевидци, назначени са голям брой други експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК-експертиза, която да удостовери окончателното самоличността на починалата.

При случая е починала арбитър Емилия Петкова от Апелативния профилиран углавен съд, заяви " Труд ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР