По-рано тази сутрин стана ясно, че посолството на Република България

...
По-рано тази сутрин стана ясно, че посолството на Република България
Коментари Харесай

Извънредна Информация От Президента Румен Радев За Алпиниста Боян Петров

По-рано тази заран стана ясно, че посолството на Република България в Пекин е осведомено в телефонен диалог с шефа на Simrik Air Pvt. Ltd., че според проекта, общо три хеликоптера (пълно оборудвани за избавителни акции) са излетяли от летище Катманду в 8.30 ч. локално време (Непал). Това заяви на фейсбук страницата си Министерство на външните работи тази заран.

Два хеликоптера ще правят избавителната интервенция. Третият остава на непалска територия наоколо до границата за доставяне с гориво на първите два.

Посолството ни в Делхи е получило спомагателна информация, че хеликоптерите са стигнали в подножието на върха и изчакват понижаване на силата напразно, с цел да създадат облитане на съответната височина.

В екипите са включени опитни водачи и опитни алпинисти, в това число хора, осведомени с терена на вр. Шиша Пангма от техни предходни изкачвания на върха.

Министерството на външните работи извърши чудеса тези дни, с цел да могат да бъдат тези хеликоптери там, акцентира po bTV Радослава Ненова, дамата с която Петров живее. Тя подсети, че Непал и Китай имат спор между тях.

Боян Петров изчезна на 3 май под връх Шиша Пангма в Хималаите.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР