Съдия реши във вторник, че процесът срещу Доналд Тръмп във

...
Съдия реши във вторник, че процесът срещу Доналд Тръмп във
Коментари Харесай

Съдия от Флорида отложи за неопределено време делото за класифицираните документи на Тръмп

Съдия реши във вторник, че процесът против Доналд Тръмп във Флорида по обвинявания в нелегално запазване на класифицирани документи след напускането на поста му се отсрочва за неопределен срок , съобщи Агенция Франс Прес.

Това доста понижава възможностите му да се изправи пред правосъдно жури по някое от двете федерални наказателни каузи против него преди изборите в Съединени американски щати на 5 ноември.

Американският областен арбитър Айлин Канън, която беше назначена на поста от Тръмп през 2020 година, съобщи във вторник, че процесът няма да стартира на 20 май, само че не дефинира нова дата . Канън насрочи предварителните чувания да продължат до 22 юли.

Тръмп се призна за почтен по 40 федерални обвинявания, които го упрекват, че е задържал поверителни документи за националната сигурност в имението си Мар-а-Лаго във Флорида след напускането на поста през 2021 година и е попречил напъните на държавното управление на Съединени американски щати да ги получи.

Тръмп е републиканският претендент, който насочва предизвикателство към президента на Демократическата партия Джо Байдън, който го победи преди четири години.

Канън към момента не се е произнесъл по няколко правни въпроса, които са от решаващо значение за делото за документите.
 Съд в Ню Йорк санкции Тръмп 9000 $ за нарушение на процесуалната загадка
Съд в Ню Йорк санкции Тръмп 9000 $ за нарушение на процесуалната загадка

Той също подреди на Тръмп да отстрани изказванията от своя акаунт в Truth Social и уеб страницата на акцията си.

Адвокатите на Тръмп бяха декларирали, че правосъдният развой по делото за документите не би трябвало да стартира преди изборите , само че също по този начин предложиха дата 12 август в отговор на разпореждане от Канън да предложат график за делото.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР