По-рано тази седмица на конференцията WWDC Apple направи много съобщения,

...
По-рано тази седмица на конференцията WWDC Apple направи много съобщения,
Коментари Харесай

Apple Vision Pro работи стандартно с 90 кадъра в секунда

По-рано тази седмица на конференцията WWDC Apple направи доста известия, само че продуктът, който бе в центъра на вниманието, безспорно бе шлемът за смесена действителност Vision Pro. По време на презентация за разработчици на приложения през днешния ден компанията разкри, че честотата на освежаване на екрана на Vision Pro е " нормално 90 фрагмента в секунда " и не е непрекъсната.

Известно е, че Vision Pro употребява Micro-OLED екрани с 23 милиона пиксела. По този метод всяко око има достъп до разграничителна дарба над 4К, осигурявайки кристално чисто изображение без намек за пикселизация. Затова публицистите, които са имали щастието да тестват слушалките, приказват за впечатляваща рязкост и подробност. В същото време честотата на освежаване на екраните от 90 Hz не може да се назова изключителна.
-->
За съпоставяне, честотата на освежаване на базовите версии на MacBook, iPhone и iPad е 60 Hz, само че Pro версиите на всеки от тези артикули имат периодичност на освежаване 120 Hz. Честотата на освежаване на Vision Pro от 90 Hz е някъде по средата. Освен това в сесията за разработчици, наречена " Създаване на видеосъдържание за пространствено преживяване ", беше обяснено, че честотата от 90 Hz не е статична. Според Apple оптималната периодичност на освежаване от 96 Hz " може да се включи автоматизирано " при възпроизвеждане на видеосъдържание с 24 фрагмента в секунда.

Очаква се Apple Vision Pro да се появи на пазара през идната година и ще коства 3499 USD. Тази цена го прави недосегаем за множеството консуматори, а анализаторите плануват продажби на към 200 000 бройки през 2024 г.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР