По-рано тази година на събитието за разработчици I/O Google представи

...
По-рано тази година на събитието за разработчици I/O Google представи
Коментари Харесай

Google представи NotebookLM - персонализиран бележник с изкуствен интелект

По-рано тази година на събитието за разработчици I/O Гугъл показа първообраз на инструмента Project Tailwind AI, който може доста да опрости работата на потребителя с документи и бележки, които в някои случаи могат да се натрупат доста. Сега елементарните консуматори имат достъп до съветника с изкуствен интелект, който оказва помощ да се схванат записите.

Project Tailwind стана наличен в Съединени американски щати под името NotebookLM, към този момент за стеснен брой консуматори. Както изяснява компанията, езиковият модел на продукта се учи само от записките и източниците на потребителя и няма достъп до интернет, както доста други чатботове. Става дума за бележник с изкуствен интелект, който може да обобщава избран текст, да акцентира основни мисли или да генерира хрумвания въз основа на тях.
-->
Гугъл дава няколко образеца за потребление на нововъведението. Той може да сформира обобщение на даден документ или да предложи хрумвания въз основа на документи по искане на потребителя. Например потребителят може да качи хрумвания за нов видеоклип и да бъде помолен да сътвори сюжет за къс видеоклип. Или, да вземем за пример, бизнесмен, който желае да набере средства, може да качи своя план и да попита какви въпроси може да зададе евентуален вложител.

Компанията обаче предизвестява, че както и при другите езикови модели, грешките на изкуствения разсъдък не могат да бъдат изключени, тъй че обстоятелствата въпреки всичко би трябвало да се ревизират. Жителите на Съединени американски щати към този момент могат да се запишат в листата на чакащите, до момента в който останалите евентуално ще получат достъп до новия инструмент по-късно.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР