По-рано през деня Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза,

...
По-рано през деня Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза,
Коментари Харесай

Руслан Трад: Русия сее смърт със забранени бомби

По-рано денем Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг сподели, че има доказателства, че Русия употребява касетъчни бомби при нападението си в Украйна, съобщи Би Би Си. Опорка на Русия е, че Украйна употребява цивилни за жив щит. Очаква се още украинците да бъдат упрекнати за офанзиви по санитарните коридори, сподели още той, представен от Frognews.

Няма информация за напредване на прословутата 60-километрова съветска колона. Но има информация, че има усилване на партизанската тактичност на украинците в тила на съветската войска и има доста изоставени съветски машини. Южна Украйна е задачата на съветската войска и сега там ще бъдат най-тежките боеве, уточни той.

В момента се популяризират подправени нови от съветска страна за Полша и бежанците от Украйна, че водачите на Украйна са избягали и така нататък На фона на военните дейности и бежанската война към Полша се приказва за напрежение сред бежанците и локалното население, изясни Трад.

Само преди дни Групи за отбрана на човешките права и украинският дипломат в Съединени американски щати упрекнаха Русия, че нападна украинци с касетъчни и вакуумни бомби – оръжия, наказани като неприемливи за използване от разнообразни интернационалните организации. Amnesty International и Human Rights Watch обявиха, че съветските сили употребявали неразрешени муниции, като Amnesty ги упрекна, че са атакували постройка в Североизточна Украйна, употребена за скривалище от цивилни.

Украинският дипломат в Съединени американски щати, Оксана Маркарова сподели пред кореспонденти след среща с членове на американския Конгрес, че Русия употребила термобарично оръжие, познато и като вакуумна бомба, против Украйна. Твърденията за прилагане на вакуумна бомба бяха отречени от представителя на Кремъл, Дмитрий Песков. „ Това сигурно е подправена вест “, сподели той по време на брифинг в отговор на журналистически въпрос, представен от Газета.ru.

Касетъчните муниции са създадени за нанасяне на удари върху огромни площи. Някои типове касетъчни бомби съдържат до 700 минизаряда. Те унищожават всичко живо на повърхност колкото две футболни полета. Много армии не бързат да се откажат от касетъчните муниции. Вакуумната бомба или термобаричното оръжие изсмуква О2 от околния въздух, с цел да генерира високотемпературна детонация, нормално произвеждаща взривна вълна със доста по-дълга дълготрайност от тази на стандартния гърмеж. При офанзива с нея тя изпарява всичко в радиус от 300 метра, настояват военни експерти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР