По-рано днес се появи информация, че съпругата на убития Мартин

...
По-рано днес се появи информация, че съпругата на убития Мартин
Коментари Харесай

МВР с подробности за жената на Нотариуса и работата й в ГДБОП: Уволнили я, а после…

По-рано през днешния ден се появи информация, че брачната половинка на убития Мартин Божанов – Нотариуса работи в ГДБОП. Това удостовери основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Той посочи, че тя е била уволнена от Калин Стоянов, след което решението е обжалвано в съда. Жената е възобновена на работа, като все още е чиновник на ГДБОП, само че е в отпуск по майчинство, предава Блиц.
Заради изнесената информация от Министерство на вътрешните работи дадоха още детайлности.
„ Съпругата на убития Мартин Божанов е спечелила конкурс за назначение на държавна работа в Министерство на вътрешните работи на изпълнителска служба в ГДБОП, считано от 20 май 2021 година.
С предложение на тогавашния шеф на ГДБОП основен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи господин Бойко Рашков нейното служебно правно отношение е прекъснато, считано от 2 август 2021 година, заради отвод за издаване на позволение за достъп до класифицирана информация.
С решение на Административен съд – София град от 18 октомври 2021 година и доказано с ново решение от 24 март 2022 година на Върховния административен съд, същата е възобновена за държавен чиновник – стажант в Министерство на вътрешните работи, считано от 11 май 2022 година
В момента същата е в отпуск по майчинство “, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР