По принцип най-изключителната част от кралските бижута принадлежат на Короната

...
По принцип най-изключителната част от кралските бижута принадлежат на Короната
Коментари Харесай

Кой носи днес бижутата на принцеса Даяна

По принцип най-изключителната част от кралските бижута принадлежат на Короната и с тях се разпорежда монархът, който е на трона сега. Ето за какво от време на време четем, че кралицата е заела тази или онази тиара на някоя от снахите, внучките, съпругите на внуците и така нататък На процедура никой не ги има персонално. Тя самата не има и короната, просто ги съхранява и предава напред. Това се отнася главно за тиарите, само че освен. Кралицата, която има несметни благосъстояния, обилно дава достъп на дамите във „ компанията “ и до огромната си сбирка персонални бижута. Може би най-вече от тази благотворителност се е възползвала принцеса Даяна, която, както всички останали, има и своя лична сбирка бижута. И тъкмо тя е интересна, тъй като принцеса Даяна е имала огромен афинитет към едри бижута, обилни колиета, обици и въобще не е била по никакъв начин скромна в това отношение. Колекцията, която би било любопитно да забележим някой ден в специфична експозиция, съдържа освен дарове, само че и закупени от нея бижута, комбинации, префасонирани украшения и други.

Днес по-голямата част от колекцията е наследена от синовете й, само че с категорично изискване, че принц Уилям и принц Хари би трябвало да ги споделят със съпругите си. По този метод се предават изключителни мостри на бижутерията – от наследствената й тиара Spenser Tiara до сета бижута Saudi Suite, подарък за сватбата й с принц Чарлз от принц Фауд. Ето какво носят през днешния ден херцогините на Кеймбридж и Съсекс.

The Lover’s Knot Tiara



Тази тиара е моят безспорен любимец измежду тиарите и короните на кралското семейство и е била обичана и на принцеса Даяна. Тя й е била заета преди сватбата й и е носена от принцесата по няколко мотива сред 1981 и 1991 година. 24 години минават, преди да се появи още веднъж, през 2015 година, на главата на Катрин по време на дипломатически банкет в Бъкингамския замък. Оттогава я е носила по още няколко публични мотива. Произведение е на Garrad, перлите за тази тиара са свалени от друга тиара на кралицата от 1913 година (където са заместени с диаманти) и с тях е направена новата The Lover’s Knot.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР