По принцип април се характеризира с големи температурни амплитуди –

...
По принцип април се характеризира с големи температурни амплитуди –
Коментари Харесай

Изправят ни се косите! Времето през април

По принцип април се характеризира с огромни температурни амплитуди – както при денонощните по този начин и в месечните екстремуми.

Средните оптимални температури за месеца са сред 15 и 20 градуса, а междинните минимални - сред 4 и 9 градуса. Сухите интервали за месеца са между 1 и 3 април, 14 и 17 април; валежните интервали: 4-13; 18-29 април.
-->
Нормата за преваляванията в равнинната част на страната е от 35 до 70 литра, в планинските региони до 100, 120 литра на кв. м. ", такава прогноза за времето през април направи дежурният синоптик ТВ-МЕТ Петър Янков, представен от " Труд ".

По думите му този април в западните и в северните региони се чака да бъде с превалявания над междинните за месеца и към валежните правила в Източна България. Очакваните междинни оптимални температури ще бъдат над климатичните правила в Южна и в Източна България и към нормите в западната половина от страната.

Първата десетдневка ще се характеризира с динамична време и чести превалявания. Месецът ще стартира със относително топло време с оптимални температури от 18 до 23 градуса.

През първата десетдневка времето ще бъде прохладно и дъждовно. По-съществени дъждове - от 1 до 3 април - в западните и северни елементи от страната, а в интервала 4,5 април в крайните южни региони и по Черноморското ни крайбрежие.

На 7 и 8 април се чакат превалявания в цялата страна, с намаляване на температурите – в обитаемоте места от 10 до 15 градуса. Силен южен вятър се чака на 2, 3 април и на 7 април. От 4 до 9 април в планините ще превалява влажен сняг.

През втората десетдневка от 12 до 16 времето  ще се стабилизира и температурите ще се покачат. В обичайно най-топлите южни места до 27, 28 градуса. Нови превалявания със захлаждане се очакват от 17 до 18.

През трета десетдневка периодите с по-съществени превалявания са - от 21 до 23 и от 25 до 26. На 25 април от север ще се спуска по-хладен и мокър въздух с превалявания и и сензитивно захлаждане. В края на месеца от 27 до 30 април чувствително ще се покачат температурите, в южните региони до 30, 31 градуса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР