“По повод обвиненията на госпожа Йотова към БСП, припомням, че

...
“По повод обвиненията на госпожа Йотова към БСП, припомням, че
Коментари Харесай

Човек на Нинова скастри Илияна Йотова. Какво й напомни?

“По мотив обвиняванията на госпожа Йотова към Българска социалистическа партия, напомням, че поредно и изрично Българска социалистическа партия е имала една позиция - доставка на газ за България на най-хубава цена и при най-изгодни условия. Това включва и обновяване на разговора с Русия, за което настоявахме непрестанно, и договаряния с “Газпром ”, за което настояваме от месец април  до през днешния ден. Вицепремиерът Нинова разгласи още на 28.04. на взаимна конференция с всички работодатели, че единственият излаз за стопанската система е възобновяване на договарянията с Газпром. ” Това съобщи организационният секретар и член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Борислав Гуцанов в своя Facebook профил.

По-рано през днешния ден вицепрезидентката Илияна Йотова разяснява обстановката с доставките на газ, като измежду подложените на критика от нея досегашни ръководещи в страната бе и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Моето изрично мнение беше и продължава да бъде - да се търсят общи решения на равнище Европейски Съюз. И България може да е един доста сериозен глас в това отношение. Що се отнася до възобновяване на диалозите с " Газпром ", тези, които сега упорстват час по-скоро да се възстановят тези диалози, можеха да го създадат още март месец, когато Асен Василев едностранно приключи тези диалози и съобщи, че ние в никакъв случай повече няма да сключваме контракт. Госпожа Нинова, която от два дни това приканва, тогава беше вицепремиер и можеше да упорства това да не се случва. Според мен оттук насетне България би трябвало да се замисли за дълготрайни контракти, това е решението, а не с един-два танкера, които да ги търсим по моретата. Аз чух от някогашния министър-председател Кирил Петков, че този газ е два-три пъти по-евтин, единствено че на никое място не чух каква е тази цена ", съобщи Йотова.

„ До изборите остават шест седмици и считаме, че е значимо с изключение на почтен избор да се обезпечи и успокоение на българските жители, което значи и невмешателство в изборния развой от институции, които нямат директно касателство към него “, реагира Гуцанов.

Според него „ в този момент не е моментът да се фаворизират едни партии за сметка на други, в този момент е времето да се избави страната от газова и икономическа рецесия. И още веднъж да има промишлен взрив, както през последните седем месеца. “

„ Трябват вложения в непоклатимост, инфраструктура и стопанска система, а не закупуване на още 8 изтребителя, в случай че предходните 8 са още “на хартия ” и не сме ги виждали. Затова - да на разговора, не на неоправданата намеса. Все отново, България е парламентарна, а не президентска република “, припомня Борислав Гуцанов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР