По повод националния празник на България Младежи ГЕРБ подариха 12-метров

...
По повод националния празник на България Младежи ГЕРБ подариха 12-метров
Коментари Харесай

Младежи ГЕРБ подариха 12-метров национален флаг за крепостта „Овеч“ в Провадия

По мотив националния празник на България Младежи ГЕРБ подариха 12-метров байрак за крепостта „ Овеч " в Провадия. Трибагреникът украси огромната спираловидна стълба, която води към западния вход на средновековната твърдина над града. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Варна.

„ Крепостта „ Овеч " е част от забележителното културно-историческо завещание на Провадия, на Варненска област и на цяла България. Това величествено място ни изпълва с горделивост, по тази причина имаме вяра, че националният байрак, който издигнахме, ще допира още по-силно сърцата на хората, щом погледнат към възвишението”, показа Ивайло Парушев от МГЕРБ – Провадия.

В родолюбивата самодейност участваха и националният представител Галя Желязкова и младежи от организацията на ГЕРБ във Варна. Ден преди 3 март те подариха знамето на шефа на Историческия музей Николай Христов и персонално сложиха 12-метровия байрак.

„ Размерът на трибагреника е съгласуван с височината на атрактивната стълба, която обезпечава достъп до крепостта откъм самия град. Радвам се, че управлението на музея в Провадия прегърна концепцията на младежите и на огромните български празници флагът ще краси възвишението”, разяснява общинският консултант Димо Димов, който управлява организацията на ГЕРБ – Провадия.

Той поздрави екипа на музея във връзка 3 март, като му пожела да продължава безрезервно да съхранява и разпространява забележителната ни история.

„ 3 март не е просто почивен ден в календара, а празненство на мощния български дух”, уточни Галя Желязкова и моли повече младежи да се включат в честванията, с цел да споделят страстта на празника и да покажат, че пазят националните идеали, които са ни завещали героите, извоювали Освобождението на България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР