По повод националния празник на България 3 март сградата на

...
По повод националния празник на България 3 март сградата на
Коментари Харесай

Столичната община отбелязва 3 март със серия от инициативи

По мотив националния празник на България 3 март постройката на Столичната община ще бъде осветена с цветовете на българското знаме от 18:30 ч., заяви пресцентърът на Общината.

Цветовете на българското знаме – бяло, зелено и алено, ще бъдат проектирани на главната фасада на Общината на ул. “Московска “ 33. За празника столичани и гостите на града ще могат да посетят гратис Софийската градска художествена изложба и Регионалния исторически музей. Филиалите на Софийската градска художествена изложба – галерията музей „ Дечко Узунов ” и изложба „ Васка Емануилова ” също ще са със свободен вход. Галериите ще работят с празнично работно време от 11:00 ч. до 18:00 часа.

Регионалният исторически музей - София отваря гратис порти за непрекъснатата си експозиция и краткотрайните изложения в постройката на площад " Бански " №1, археологическите остатъци под бул. " Княгиня Мария Луиза " в Античен културно-комуникационен комплекс „ Сердика “, археологическото равнище на храм „ Света София “ и Триъгълната кула на Сердика. На празника гратис ще се движи и атракционна линия от ретро рейсове “Чавдар ” и „ Икарус “ от „ Орлов мост “ до Националния исторически музей. Атракционните курсове от " Орлов мост " до Националния исторически музей с реставрираните рейсове „ Чавдар 130 “, „ Чавдар 11М4 “ и " Икарус 280 " ще бъдат безвъзмездни за столичани и гостите на града. Линията ще се извършва с три рейса на всеки 20 минути, като първото потегляне от Орлов мост е в 10:00 ч., а последното потегляне от НИМ - в 19:06 часа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР