По повод на вчерашното интервю на г-жа Татяна Дончева в

...
По повод на вчерашното интервю на г-жа Татяна Дончева в
Коментари Харесай

ВЕНДЕТА: Проф. Оскар даде Татяна Дончева на прокурор заради твърдения за чадър над Гешев

„ По мотив на вчерашното изявление на госпожа Татяна Дончева в утринния блок на Българска национална телевизия и отправените обидни квалификации към членовете на еврейската общественост в България ( “оглупели и дали фира ”), както и манипулативните внушения, че против мен е имало производства, които са прекъснати, споделям входирах през днешния ден Сигнал в Софийски градски съд.
По-късно през днешния ден публично завеждам и цивилен Иск за 25 хиляди лв. за породени неимуществени вреди “. Това заяви ръководителят на организацията на евреите у нас „ Шалом “ и изтъкнат офталмолог проф. Александър Оскар като продължение на вчерашната задочна кавга сред него и Дончева, написа Лупа.
В изявление за Българска национална телевизия тя разгласи, че имало ционистка интрига зад протичащото се към фигурата на основния прокурор Иван Гешев, в това число във връзка с опита за нападение против него, катализирал процесите в последните седмици. Според Дончева се целяла индулгенцията на Гешев посредством фактори извън и съответно, от Израел.
„ Искове ще заведат и десетки членове на организация, които се усещат непосредствено наранени от обидните квалификации на госпожа Дончева. Входирах и публично искане за издаване на документ, удостоверяващ, че няма и не е имало производства против мен “, изясни шефът на Очната клиника към Александровската болница.
Ето го и сигнала до… прокурорите на Гешев в София:
„ Организация на евреите в България „ Шалом “ е самостоятелна, непартийна, доброволна, демократична, социална и самоуправляваща се организация на евреите в България. Една от главните ни цели е противопоставяне на всякаква форма на антисeмитизъм и народен национализъм. През последните години, за жалост, сме очевидци на засилващ се антисемитизъм измежду българското общество. Еврейската общественост реагира сензитивно на всяка демонстрация на език на омразата към членовете ни, в това число и умишлено или неумишлено подбудителство на антисемитизъм измежду обществото ни посредством наместване на еврейската общественост в тайни теории.
Ето за какво членовете на ОЕБ „ Шалом “ са извънредно обезпокоени от изявленията на госпожа Татяна Дончева – водач на „ Движение 21 “ в предаването „ Денят стартира “ на 16 май 2023 година в утринния блок на Българската национална телевизия (БНТ1).
Събеседването на водещите на предаването с госпожа Татяна Дончева е в интервала от 8,40 часа до 08,55 часа и главната тематика на диалог е гърмежът от 1 май 2023 година, обвързван с колата на основния прокурор Иван Гешев и последвалите претенции на оставки на основния прокурор и на шефа на Национална следствена служба Борислав Сарафов.
Госпожа Татяна Дончева излага тезата си за аргументите за зародилата обстановка и за проблемите в правосъдната система, като неведнъж внушава на аудиторията, че евреите, както и Организация на евреите в България „ Шалом “ и нейният ръководител са част от един народен политически скрит план. ОЕБ „ Шалом “е избран от госпожа Дончева като „ подводница “ за управлението на прокуратурата против опитите на други елементи от обществото за смяна на това управление.
Излагат се безусловно погрешни изказвания за връзка сред основния прокурор и ръководителя на ОЕБ „ Шалом “ и се твърди, че поради това били прекъснати каузи и административни производства против Александър Оскар. Няма и в никакъв случай не е имало формирани и прекъснати каузи и административни производства против Александър Оскар и това е неоспорим и доказуем факт.
Риторично заложеният въпрос „ Каква форма има благодарността? “ цели да сътвори разбиране в аудиторията, че поради съдействието, което основният прокурор бил оказал на Александър Оскар, последният му е обезпечил индулгенции от други страни и поддръжка на евреи от други страни. Това подстрекателство са затвърждава и от финала на диалога, в който госпожа Дончева категорично акцентира, че сякаш изявленията й не съдържали отрицателна конотация за евреите, само че няколко пъти била повторила връзката на основния прокурор с евреите, която Иван Гешев подчертавал и с носената от него вратовръзка на Републиканската партия на Съединени американски щати на дадената от него конференция на 15 май 2023 година Намекът е за обвързаности сред управлението на прокуратурата и евреите, които са в основата на трусовете в правосъдната власт и проблемите на страната.
Не са спестени и генералните избрания за евреите в България, снизходително наречени „ нашите евреи “, за които госпожа Дончева изрично декларира, че „ в България и евреите оглупяха “ и че „ нашите евреи почнаха да дават фира “.
Очевидно се цели да се настрои обществото против т.нар „ наши евреи “, в които госпожа Дончева вижда една от аргументите за разтърсванията в правосъдната власт и политическата система. Особено притеснителни са изказванията на госпожа Татяна Дончева, че: „ като се появи Алексей Петров на трасето …………..знам, че тука нещо е нечитаво.
И постоянно има евреи. “ Това изявление е една несъмнено тайна доктрина с антисемитски темперамент, което крие риск от втълпяване след обществото на извънредно отрицателно отношение към еврейската общественост. Считаме, че сходни прояви не могат да бъдат подценявани и е належащо неотложно противопоставяне.
УВАЖАЕМИ РАЙОНЕН ПРОКУРОР,
С оглед на гореизложеното, апелирам, да предприемете нужните дейности за осъществяване на инспекция до каква степен изложените нагоре изявления на госпожа Татяна Дончева в предаването „ Денят стартира “ на 16 май 2023 година в националния ефир на Българска национална телевизия 1 съставляват съставомерно действие, инкриминирано като закононарушение от Наказателния кодекс, и при съществуване на задоволително данни на осъществено закононарушение да образувате досъдебно произвеждане.
Моля да изискате от Българската национална телевизия запис на предаването „ Денят стартира “ от 16 май 2023 година с присъединяване на госпожа Татяна Дончева “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР