По покана на държавния глава Румен Радев президентът на Полша

...
По покана на държавния глава Румен Радев президентът на Полша
Коментари Харесай

Полският президент Анджей Дуда е на посещение у нас

По покана на президента Румен Радев президентът на Полша Анджей Дуда ще бъде на публично посещаване в България.

Очаква се измежду акцентите на срещата на двамата президенти да бъде задълбочаването на двустранното икономическо и капиталово съдействие, партньорството на България и Полша в Европейски Съюз и НАТО, районното съдействие и взаимоотношението в областта на сигурността.

След това президентите на България и Полша ще проведат среща на „ Дондуков “ 2, ще се състоят и пленарните диалози сред делегациите на двете страни. В наличието на президентите Румен Радев и Анджей Дуда в Гербовата зала на президентската институция ще бъде валидирана илюстрована пощенска карта във връзка 100 години от установяването на дипломатически връзки сред България и Полша. След това двамата държавни глави ще дадат взаимна конференция.

Президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще посетят дружно със семейство Дуда Полския институт в София, където ще бъде открита изложбата „ 100 години от възобновяване на независимостта на Полша, 100 години от установяването на дипломатически връзки сред Полша и България “.

В рамките на формалното посещаване в България президентът Анджей Дуда ще организира срещи с министър-председателя Бойко Борисов и с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР