По покана на държавния глава Румен Радев, федералният президент на

...
По покана на държавния глава Румен Радев, федералният президент на
Коментари Харесай

Президентът на Швейцария е на посещение у нас

По покана на президента Румен Радев, федералният президент на Конфедерация Швейцария Дорис Лойтхард е на публично посещаване в България.

"Обсъдихме какви са вероятностите за продължение на Швейцарско-българската стратегия, актуалната рамка на която изтича през 2019 година. Убедени сме и имаме вяра, че тази стратегия би трябвало да продължи, тъй като носи освен средства, а и един различен модел за организация на нашето общество в разнообразни значими сфери от живота ни ", съобщи президентът Радев по време на взаимна конференция с Дорис Лойтхард.

Двамата президенти са разискали разнообразни въпроси, освен такива, свързани с двустранните връзки, само че и засягащи районните, европейски и международни проблеми. Българският президент открои със удовлетворение възходящата интензивност на двустранните стопански връзки. За предходната година двустранният продан е размер на 260 млн. евро, а Швейцария е деветият по ред вложител в България с повече от 1,8 милиарда евро за последните 20 години. Обсъдихме пътищата, по които това съдействие да се уголемява, изключително в региона на вложенията, развиването на дребните и междинните предприятия, на бранша на осведомителните технологии, сподели Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР