По-ниските директни емисии на вредности са основната причина да се заинтересувате и

...
По-ниските директни емисии на вредности
са основната причина да се
заинтересувате и
Коментари Харесай

Пречките пред алтернативните задвижвания

По-ниските директни излъчвания на вредности са главната причина да се заинтересувате и да вземете решение за покупка на транспортно средство с алтернативно задвижване. Това показва проучването на Deloitte Global Automotive Consumer Study 2020.

Според него 51 % от интервюираните в Германия избират „ чисто “ задвижване като хибридно, напълно електрическо, на етанол, природен газ или горивна клетка. През 2019 година те бяха единствено 37 процента. Особено известни са вече електрическите хибриди, които 31 процента от потребителите могат да си разрешат.

"Производителите реализират решителен напредък в развиването на алтернативни задвижвания. Те усилват асортимента, докато разноските за покупка постепенно намаляват. Това прави такива превозни средства по-привлекателни, само че те все още не дават отговор изцяло на упованията на потребителите " - отбелязва доктор Томас Шилер, отговарящ за автомобилната индустрия в Deloitte.

Широка обществена полемика би увеличила информираността на потребителите за проблемите на колите с околната среда. Това опознаване постепено води до нарастващо търсене на алтернативно устроени коли. Изводът, е че прогнозите демонстрират утрояване не пазарният дял на хибридните и електрическите транспортни средства в Европейски Съюз до 2026 година

В допълнение към плюсовете по отношение на различните задвижвания се оказва че 40 % от германците виждат вече сериозно преимущество в по-ниските разходи за зареждане спрямо класическите горива и експлоатационни течности. Защото промяната на маслото към този момент не е необходима, новите транспортни средства често са по-евтини за ремонт и поддръжка, неща които. обаче до момента потребителите почти не виждаха като преимущество, се казва в изследването.

Готовността за заплащане на допълнителни разходи обаче е в лимитирана степен, защото високата цена за покупка и лизинг е огромно затруднение. Две трети от потребителите се притесняват, че ще минат повече от три години, преди да се изплати по-високата цена на електрическото превозно средство. Като цяло повечето потребители (41 процента) биха били готови да похарчат сред 15 000 и 30 000 евро за хибриден или електромобил.

Най-важният миг на рецензия е и си остава пробегът с едно зареждане - 76 процента правят оценка това като далеч по-лошо за приемане от конвенционалните устройства. И към тематиката за инфраструктурата на зарежданес ток или водород се гледа доста сериозно.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР