По-неблагоприятните резултати в България за броя на заразените и жертвите

...
По-неблагоприятните резултати в България за броя на заразените и жертвите
Коментари Харесай

Асен Балтов: Данните на съседните държави за заразените и жертвите са некоректни

По-неблагоприятните резултати в България за броя на инфектираните и жертвите на ковид по отношение на прилежащи страни може да се обяснят с неучтивост на данните у съседите съгласно шефа на " Пирогов " Асен Балтов. Пред Нова телевизия той сподели: " Ако гледате централната статистика за % на умрелите от Коронавирус - 19, ще видите, че в доста от тях са доста по-малко от средностатистическия % в целия свят " като преди този момент от водещия бяха изредени страните Гърция, Румъния, Сърбия, Македония.

Балтов е сигурен, че данните на България са точни, тъй като знае какво се прави в " Пирогов ".

До края на юни може би към 50% от българите ще са имунизирани, а до края на лятото – над 70%, предвижда болничният шеф в коментар на интернационалните прогнози за едвам 36% и изрази увереност, че " последните ще станат първи ". Според него виновността за забавянето на имунизацията е отвън България.

" Ще видите по какъв начин доста от хората, които сега желаят РНК-ваксини, като се появи втората векторна еднодозова ще се пренасочат и ще споделят: " Ние желаеме еднодозовата векторна ". Ще видите какво ще стане безусловно след 10 април ", сподели Балтов

" За разлика от втората вълна, в този момент доста повече лечебни заведения се включиха в лекуването на пациенти с COVID-19. Сега има по-плавно повишаване, повече лечебни заведения оказват помощ, има преразпределение на пациентите ", добави шефът на " Пирогов ".

Той разяснява, че е допустимо наново заразяване с вируса, само че процентът на тези случаи е доста дребен. Препоръча преболедувалите да изследват антителата си след 3 и 6 месеца.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР