По-малко пътуваме тази година, по-малко пътуваме тази есен. Ако преди

...
По-малко пътуваме тази година, по-малко пътуваме тази есен. Ако преди
Коментари Харесай

Arte Spa & Park Hotel – петзвезден романс в планината

По-малко пътуваме тази година, по-малко пътуваме тази есен. Ако преди бяхме подготвени да отскочим до Берлин за уикенд, тъй като ще има страхотна галерия, то в този момент или си оставаме вкъщи, или откриваме някакви други други възможности за релакс. Недостатъкът за едно обаче, се оказа преимущество за друго, тъй като започнахме да откриваме нови приказни кътчета из България, които ни карат да се връщаме в тях... още веднъж и още веднъж.

Едно от тях открихме в подножието на гората във Велинград. Да, Arte Spa & Park Hotel се намира измежду удивителна панорама и неповторима природа. Онази, която постоянно подценяваме, само че точно такива места ни припомнят какъв брой красиви места имаме.

Още с пристъпването си в хотела, като че ли се пренесох в някоя алпийска хижа освен поради уюта и топлината, а и тъй като интериорът припомня като жанр с някои от детайлите в него. Тихо е тук, и умерено, и удобно, а аз имах тъкмо един уикенд време да се насладя на всички дребни удоволствия, които се оферират. Дотолкова, че даже да не исках да си депозирам носа на открито. Освен за най-малко една бърза разходка в планината, макар че SPA центърът се оказа надалеч по-любимото ми място.

След дълга и напрегната работна седмица всяко момиче има потребност от един масаж, ароматна парна баня, няколко процедури, с които да поглези кожата си и една зона за релакс, в която да спре да отброява времето. А тук има от всичко по доста – няколко разнообразни сауни – финландска, билкова и инфрачервена, няколко парни бани, солна стая и хамам. Има и няколко басейна, измежду които и външен, и вътрешен, както и джакузи, несъмнено. Всички условия да се изключиш от света за малко и да се насладиш на личната си компания, а за какво да не споделиш всичко това с обичания човек или с най-хубавите си приятелки.



В SPA центъра обаче има и салон за хубост, с цел да може момичешките капризи да завършат цялостния си цикъл с прическа, маникюр и педикюр, тъй като вечерта е време за ресторанта Villa Maria, а по-късно и за питиета в лоби бара Arte. Менюто в ресторанта предлага много огромно многообразие – от салати за всеки усет, през главните, като има и вегетариански и вегански оферти (което е много важно), до следястия със селекция от сирена и салами и домашно приготвени десерти.

За огромна част от тях се употребяват артикули на локални производители, а за всяко едно ще ви предлагат и съответната подобаваща напитка. В моя случай вино. Как SPA уикенд без вино, нали. А както загатнах – по-късно наздравиците се придвижват в други кътчета от хотела за още споделени мигове и страсти, където чашите с вино минават в авторски коктейли.



А в случай че въпреки всичко няма къде да оставите децата за уикенда, в има задоволително занимания и за тях. Освен специфичния детски басейн, тук провеждат кино вечери за малчуганите, както и разнообразни спортни игри и креативен работилници, с цел да не чувате непрекъснато след себе си думите: „ Скучно ми е “. Така че даже и с деца бягството ви от града може да се окаже пълноценно и добре оползотворено, с цел да си тръгнете по-спокойни, по-отпочинали и заредени. За да се върнете... още веднъж!



С поддръжката на Arte Spa & Park Hotel

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР