По-малко от половината компании са внедрили защитни решения9 от всеки

...
По-малко от половината компании са внедрили защитни решения9 от всеки
Коментари Харесай

Човешкият фактор най-виновен за теча на данни от облака

По-малко от половината компании са внедрили защитни решения

9 от всеки 10 приключвания на данни от облака са резултат от човешки фактор (илюстрация: CCO Public Domain)

Изтичането на корпоративни данни от облака е предизвикано главно от човешкия фактор, твърди проучване на Лаборатория Касперски, извършено на фона на възходяща известност на клауд услугите.

Облакът разрешава на фирмите да пестят средства от внедряване на местни инфраструктури и услуги на експерти по обслужване на оборудването. От друга страна, в организациите пораждат опасения за това до каква степен несъмнено е да съхраняват данните си в облака.

Според изследването на Лаборатория Касперски, към 9 от всеки 10 приключвания на данни от облака, т.е. почти 90%, са резултат от човешки фактор. Едва 1 от всеки 10 (около 11%) приключвания на информация от облака е породено от дейности на доставчика на услугите.
още по тематиката
На този декор единствено една трета (33%) от фирмите в света се притесняват от вероятни киберинциденти в ИТ инфраструктурата. По-малко от половината (47%) компании пък са внедрили профилирани решения за отбрана на облачните инфраструктури.

Вероятно мениджърите считат, че отговорността за отбраната на облачните услуги лежи на плещите на доставчиците, или пък се заблуждават, че защитните решения за крайни устройства са способни да ги предпазят от заканите в облака, разяснява Лаборатория Касперски.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР