По-малки организации, които работят в сферата на културата, ще имат

...
По-малки организации, които работят в сферата на културата, ще имат
Коментари Харесай

И по-малки организации с достъп до финансиране от „Творческа Европа“

По-малки организации, които работят в областта на културата, ще имат достъп до финансиране по програмата на Европейския съюз „ Творческа Европа ". Тя подкрепя културните и креативните браншове.

За новия програмен интервал до 2027 година „ Творческа Европа " ще разполага с бюджет от близо 2 милиарда и половина евро.

Кандидатстването по плановете е по електронен път.

„ Това ще е едно облекчение за достъпа до информация при кандидатстването. Вече всичко е по транспарантно ", напомня ръководителят на офис „ Култура " в бюро „ Творческа Европа-България " Десислава Панчева.

Очаква се облекчение на условията за съфинансиране по плановете. Така достъп до програмата ще имат и по дребни организации.

„ Това е доста добре, изключително за организациите от българския културен център ".

Националният фонд „ Култура " има стратегия за съфинансиране на сполучливи български планове по „ Творческа Европа ", поддръжка предлага и столичната община.

„ Кандидатстващите биха могли да вземат участие без безусловно никакъв финансов запас, който би трябвало да влагат от своя страна ", изясни Десислава Панчева.

Благодарение на програмата Явор Кунчев, създател на учебно заведение по суинг танци и екипа му траяли да се занимават с изкуство и през последната сложна година.

„ Благодарение на сходен вид планове културни организации като нас съумяват да съществуват даже и в интервал на пандемия ", сподели той.

С организация и други европейски страни Явор и екипът му вземат участие в общ план. През юли и септември провеждат събития у нас, свързани със суинг танците и музиката и не престават.

„ Колкото и да ни е мъчно да мечтаем, ние би трябвало да продължим да мечтаем ", сподели Явор Кунчев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР