По-малка присъда „лишаване от свобода”, но по висока кръвнина получи

...
По-малка присъда „лишаване от свобода”, но по висока кръвнина получи
Коментари Харесай

150 бона кръвнина след убийство заради кражба на ток

По-малка присъда „ отнемане от свобода”, само че по висока кръвнина получи родопчанин за породена гибел по несъобразителност при пиянска кавга поради „ кражба на ток”. Това реши Апелативния съд в Пловдив, който гледа делото за ликвидиране в Рудозем, оповестява 24smolian.com.
Припомняме, че драмата се разигра на 26 септември 2016 година на паркинга пред блок в родопския град. 56-годишен умря след черепно-мозъчна контузия, породена при рухване на тротоар след удар с пестник в лицето. За убийството по несъобразителност бе наказан гражданин на рудоземско село.
Спорът сред Х.К. и пострадалия С.М. зародил ден преди съдбовната дата. Жертвата и брачната половинка му се прибирали в блок №19 в Рудозем, по фасадата на който се правило саниране. Двамата разкрили, че кабел е бил включен в контакта на терасата на жилището им. Мъжът се допитал до служащите, след което отишъл при техническия началник Х.К., с цел да му потърси сметка за какво употребяват негов ток без позволение. Последният обаче декларирал, че това не е правилно и изгонил от офиса си притежателя на жилището. На идващия ден брачната половинка на пострадалия го заварила в жилището да използва алкохол.
Малко по-късно отишла дружно с него до близката им градина. Там С.М. траял да пие, след което споделил, че ще отиде до прилежащия магазин, с цел да занесе зеленчуци и тръгнал с бутилка алкохол. В този миг техническият началник пътувал с колата си към обекта. Влизост до блока чул удар по автомобила. Спрял и видял С.М., която го напсувал. Отишъл да се разправя, след което почувствал, че ще бъде ударен и нанесъл пръв удар. С.М. паднал на земята, удряйки главата си. Мъжът почнал да диша тежко, а Х.К. повикал незабавните медици. На 8 октомври потърпевшият С.М. умрял в болничното заведение в резултат на пострадването си.
Окръжният съд в Смолян наказа Х.К. с две години „ отнемане от свобода”, чието изтърпяване бе отсрочено за период от 3 години. Той трябваше да заплати и обезщетение на роднините на починалия в общ размер на 100 000 лв.. След обжалване в Апелативния съд присъдата бе понижена на една година, само че кръвнината увеличена. Х.К. би трябвало да заплати обезщетение в общ размер на 150 000 лв..
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР