Левите партии в България станаха твърде много – положението е

...
Левите партии в България станаха твърде много – положението е
Коментари Харесай

Станишев за лявото: Много войводи, малко четници

Левите партии в България станаха прекалено много – ситуацията е „ доста войводи, малко четници “. Това разяснява евродепутатът и някогашен министър председател на страната Сергей Станишев във връзка листите за идния европейски и национални избори.

„ 1 май за левите хора постоянно е оптимистичен ден. Принципно левицата е оптимистична – идеологията на лявото е обвързвана с смяната на света към по-добро, той да бъде по-справедлив, правата на всеки човек да са предпазени, изискванията на труд да са положителни, како и приходите. Това са дела, които касаят всеки един българин “, сподели той по БТВ.

Според него, в случай че се огледа действителността, тя не е толкоз оптимистична, поради идните избори. Сергей Станишев напомни, че още преди месец се е обърнал обществено към всички леви партии, които са станали прекалено много, че „ единственият късмет за почтено показване на лявото в европейските избори е необятно ляво-центристко обединяване “.

Станишев регистрира със страдание, че този „ изпит не беше изискан от левите водачи “.

„ Както се споделя у нас - „ доста войводи, малко четници “. Вижте какво става в този момент – има четири леви листи за изборите, които се борят за гласовете на българите. Може да се окаже, че тези четири листи ще се борят за три мандата от 17 в Европейския парламент. Това е доста тъжно “, разясни той.

Според него европейските избори са съдбовни, само че те ще бъдат „ захлупени от грозната национална акция, която не носи никаква визия за бъдещето “.

Той сподели, че няма да взе участие в днешната лява среща, която е инициирана от водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова

„ Първо тя сподели, че никой от актуалните евродепутати не стават. Второ – явно, откакто тя е наредила лична листа за изборите, очевидно гони не пет, а шест европейски мандата “, разясни той.  

Сергей Станишев регистрира грешките в българската политика – няма визия за бъдещето, всекидневно се употребява език на омразата, няма междупартиен разговор и народен консенсус.

„ Нямам никакви илюзии, че ще бъда номиниран от актуалното управление на Българска социалистическа партия за част от евролистата, тъй като не един път от 2018 година съм изказвал своите рецензии намерено, а това през днешния ден се санкционира. Аз имам самочувствието, че съм си приключил добре работата в Екологичен потенциал. Видях неотдавна едно социологическо изследване, че съм един от двамата евродепутати с най-високо доверие измежду гласоподавателите “, отговори Станишев на въпрос за политическото си бъдеще.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР