По линия на Националния план за възстановяване и устойчивост България

...
По линия на Националния план за възстановяване и устойчивост България
Коментари Харесай

Здравният министър: Ще купим шест медицински хеликоптера

По линия на Националния проект за възобновяване и резистентност България планува да закупи 5 хеликоптера, които ще се употребяват за превозване на пациенти със незабавни положения. Още един хеликоптер ще бъде обезпечен по план, финансиран по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 - 2020 година

Това заяви здравният министър Асена Сербезова на среща с шефа на ЦСМП - София Георги Гелев. Сербезова посети Центъра за незабавна здравна помощ, където е разискала с доктор Гелев нужните промени в системата .

Двамата са разговаряли за дейностите на здравното министерство по организация на незабавната здравна помощ по въздух . При визитата си в Районния координационен център към ЦСМП - София министър Сербезова е разискала със чиновниците логистиката на пациентите в София и региона и механизма за инспекция на свободните болнични кревати .

В края на месеца представители на българското здравно министерство, в това число и на ЦСМП, ще посетят Истанбул и Анкара, където на място ще се срещнат с организацията на незабавната здравна помощ в Турция. Целта е обмяна на опит и положителни практики, които да бъдат приспособени у нас.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР