По леко конфузен начин е започнал разговорът между Хасан Салихамиджич

...
По леко конфузен начин е започнал разговорът между Хасан Салихамиджич
Коментари Харесай

Странният първи разговор между Салихамиджич и Тухел

По леко срамен метод е почнал диалогът сред Хасан Салихамиджич и Томас Тухел, на който треньорът е приел да стане ментор на Байерн (Мюнхен). Спортният шеф разкри, че това се е случило във вторник вечер.

“Звъннах му и Томас непосредствено сподели: “Какво искаш? ”. “Ако не ти се приказва, затвори ”, му отговорих аз ”, изясни Салихамиджич.

Бившият управител на Челси размени Юлиан Нагелсман, който беше уволнен в петък.

“В понеделник, ден след загубата с 1:2 от Байер (Леверкузен), седнахме с Оливер Кан, с цел да обсъдим случилото се - описа още Брацо. - До този миг не бяхме говорили за нов треньор. Искахме да бъдем зад Юлиан до последно. Но би трябвало да се гледат и проучват обстоятелствата. Когато видиш, че нещата потеглят надолу, би трябвало да реагираш. Осъзнахме, че се нуждаем от нов треньор, който е натрупал опит и зад граница. Така във вторник се видяхме с Томас и диалогът ни протече добре като цяло. Всички сме експерти ”.

След това Салихамиджич се обърна непосредствено към стоящия на конференцията до него Тухел: “Искам да ти благодаря, тъй като още от началото прояви подготвеност (да се захванеш с Байерн - б.р.). Говорихме си доста за футбол и през идващите дни договорихме нещата с сътрудника му. ”

“Бяхме уверени, че желаеме само Томас. Не сме обсъждали други имена. Когато Тухел одобри офертата, се свързахме с Нагелсман, с цел да уредим среща с него ”, продължи Салихамиджич.

Спортният шеф удостовери, че преди години (през 2018 година - б.р.) Байерн е желал Тухел за треньор, само че тогава нещата не са се получили.

“Бяхме в непрекъсната връзка с футболистите на Байерн, а те са откровени. Забелязахме, че нещата при Юлиан не вървят и те не посочваха най-хубавото си. Нагелсман е топ треньор, само че сред него и състезатели нещо не се получаваше към този момент ”, приключи Салихамиджич.
 Тухел: Този тим на Байерн може да завоюва всички титли - даже купата в Англия Тухел: Този тим на Байерн може да завоюва всички титли - даже купата в Англия
Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР