По-късно беше съобщено, че властите са поискали от САЩ дронове,

...
По-късно беше съобщено, че властите са поискали от САЩ дронове,
Коментари Харесай

Смъртта Скова Гърция. Над 20 Жертви На Пожарите Край Атина

По-късно беше обявено, че управляващите са поискали от Съединени американски щати дронове, с които да наблюдават обстановката в засегнатите региони. Целта е да се събира информация за интензивността в местата, където се популяризира огънят, съобщи БНР.

Според информация на Би Би Си се организира избавителна интервенция за 10 туристи, които са пробвали да избягат с лодка от единия от пожарите.

Около гръцката столица са евакуирани десетки хора.

По думите на премиера Алексис Ципрас, не е в човешките благоприятни условия да се управлява обстановката към Атина.

На брифинг след съвещание на спешния щаб, образуван поради бедствието, той съобщи, че край столицата има три огромни огнени фронта. Единият е до градчето Каламос, където пожарът е отчасти локализиран, вторият е в Кинета, третият е при Нео Вуцас, където са съсредоточени напъните на пожарникарите, съобщи БНР.

Три огромни пожара избухнаха в южната ни съседка за къс интервал от време, припомня Българска национална телевизия.

Първо беше обявено за пламнала борова гора в планински регион западно от Атина. Заради мощния вятър огънят бързо се разрасна. Заради гъстия зноен пушек и заплахата пожарът да доближи домовете, десетки поданици на няколко обитаеми места бяха евакуирани. Огънят е изпепелил няколко къщи и коли.

Заради гъстия пушек летището в Атина стартира да отклонява полети. Затворена е и част от автомагистралата Атина-Коринт, няколко други са с понижена видимост. Спрени са и влаковете.

Най-тежка е ситуацията в региона на градчето Кинета, на към 50 километра от столицата. В потушаването на огъня са се присъединили 7 самолета и 4 хеликоптера, както и десетки огнеборци.

Вторият пожар избухна на южния остров Крит, където са изпепелени аграрни земи и гори.

Третият е в планината Пенделикон, североизточно от Атина.

Причините за пожарите се обясняват. Междувременно министър председателят Алексис Ципрас съобщи, че не изключва разновидността за тенденциозен палеж.

" Уверен съм, че макар неприятното време, ще поставим всички старания да овладеем огъня. Но едновременното експлоадиране на трите пожара, не може да не буди подозрения. " - разяснява Ципрас.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР