По-къси бюлетини очакват гласопадавателите на втория тур от изборите, тъй

...
По-къси бюлетини очакват гласопадавателите на втория тур от изборите, тъй
Коментари Харесай

Преди балотажа: По-къси бюлетини на втория тур от местния вот

По-къси бюлетини чакат гласопадавателите на втория тур от изборите, защото претендентите към този момент са по-малко, а и не избираме общински съветници. Гласуваме със знак " х " или " v ", още веднъж със наследник химикал.

Във всяка бюлетина ще участва и квадратчето " Не поддържам никого ". То се смята за автентичен глас за гласоподавателите, само че няма да повлияе на резултата на всеки от претендентите.
И в деня преди балотажа не се позволява пропаганда Днес още веднъж е ден на размисъл
Днес е и денят, в който се одобряват изборните материали и се обособяват на така наречен тъмни стаички за гласоподаване в секциите.

Сутринта под полицейска защита бюлетините дойдоха в столичното 127-мо учебно заведение. Материалите за вота се одобряват от ръководителя на всяка секция. Тук те са четири. След това дружно с членовете на комисията изборното помещение се приготвя за гласоподаване .

" В деня на размисъл ние би трябвало да организираме самото помещение, да сложим табелки, да сложим инструкции, коя секция сме и да подготвим нужните материали вътре в стаичката, по какъв начин се гласоподава " изясни Боян Турлаков, ръководител на изборната секция.

Пред всяка секция се разлепват и инструкции за гласоподаване, както и номер на телефон за подаване на сигнали при нарушавания. Накрая секцията се заключва и запечатва с подпечатана хартиена лента, на която членовете се подписват.

А на балотажа се чака по-лесно гласоподаване, защото и бюлетините ще бъдат по-къси. От ЦИК поучават гласоподавателите да сгъват бюлетините още един път, тъй че да бъде обезпечена анонимността на вота.
Няма регистрирани съществени нарушавания в ЦИК в деня за размисъл преди локалния избор Над 11 800 изборни секции са с подредени бюлетини и готови да посрещнат гласоподавателите на следващия ден
9 хиляди служители на реда ще бъдат ангажирани с защитата на балотажа за гарантиране на сигурността по време на вота. Въпреки това, към този момент е регистриран случай. Изборна секция в пловдивското село Чоба е осъмнала с разрушени стъкла и врата.

На доста места се чакат яростни балотажи , поради разликата от едвам няколкостотин гласа сред първия и втория претендент. Секциите, в които ще може да се гласоподава, са над 7 хиляди.

За доверието на гласоподавателите ще се борят претенденти за кметове на 105 общини, 441-о кметства и 31-ин региона. На две места на балотаж ще се явят по трима претенденти, които са получили еднакъв брой гласове на първия тур. Това са кметствата в Радиново и Александрово.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР