По искане на Районна прокуратура град Велико Търново, съдът наложи

...
По искане на Районна прокуратура град Велико Търново, съдът наложи
Коментари Харесай

Търновец задържан за търговия на контрабандни цигари остава в ареста

По искане на Районна прокуратура град Велико Търново, съдът наложи мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 31-годишен мъж за пласиране и държане на цигари без бандерол със стойност на акциза в размер на 99 225 лева

Прокуратурата е привлякла Симеон Симеонов в качеството на обвинен за това, че в интервала от 3 до 6 октомври е пласирал цигари без бандерол. Служители на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ при ОДМВР – Велико Търново предишния петък са задържали двама мъже в миг на договорка с акцизни артикули без бандерол. Успешната реализация е извършена при профилирана полицейска интервенция за противопоставяне разпространяването на акцизни артикули без бандерол. Иззети са общо 13 230 кутии цигари.

При инспекция на лек автомобил „ Ланчия “, благосъстоятелност на 51-годишния Х. К. от Велико Търново са открити и конфискувани 500 кутии цигари от марката „ROSEMAN“. При последвали инспекции в гараж и помещение на административна постройка в регионалния град са конфискувани още 24 бака папироси от разнообразни марки. В момента на реализиране на договорката са арестувани Х. К. и 31-годишния Симеон Симеонов, прочут на полицията и осъждан. След отчет на материалите в прокуратурата двамата са привлечени, като обвинени. С разпореждане на прокуратурата мярката за неотклонение на Симеон Симеонов бе удължена на 72 часа, а на Х. К. е наложена мярка за неотклонение „ подписка “. Предотвратените вреди за бюджета възлизат на близо 100 000 лева

Симеон Симеонов е остарял познайник на полицията, защото той и родителите му, както и негов братовчед бяха задържани преди 4 години за търговия с контрабандни цигари.
Преценено е, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието и е налице заплаха причинителят да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Разследването продължава под управлението на ВТРП.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР