По искане на наблюдаващ прокурор, Окръжен съд Варна взе най-тежката

...
По искане на наблюдаващ прокурор, Окръжен съд Варна взе най-тежката
Коментари Харесай

Задържаха под стража нов обвиняем за разпространение на наркотици около Дългопол

 По искане на наблюдаващ прокурор, Окръжен съд Варна взе най-тежката мярка за неотклонение във връзка с П.П., 36-годишен, упрекнат в държане за разпространяване на 1052.83 гр. марихуана, заяви представителят на Оперативна програма Варна Радослав Лазаров. 

Припомняме, че на 29.10.2020 година в. Ангажирани бяха чиновници на престъпна полиция, на районно управление (на МВР) Провадия и на жандармерията. Под директното управление на Окръжната прокуратура във Варна бяха задържани и упрекнати за съучастничество в държане за разпространяване на 1522.82 грама марихуана, 556.72 грама метамфетамин и 99 таблетки (42 грама) екстази пет лица – В. В., на 28 години, В. В., на 21 години, П. В., на 28 години, Й. Й., на 20 години и Н. К., на 19 години. В следобедните часове на 30.10.2020 година областен съд ги задържа под стража. 

По време на тази интервенция П. П. е съумял да избяга. Укривал се е в продължение на няколко дни, след което се е предал в полицията.

Повдигнато му е обвиняване по член 354а ал.1 от Наказателен кодекс, по което, в случай че бъде приет за отговорен, го грози наказване отнемане от независимост за период от две до осем години и санкция от пет хиляди до двадесет хиляди лв..

Съдът е възприел мнението на наблюдаващия прокурор, че събитието, че П. П. е работил в изпитателния период на предишна неоправдателна присъда, сочи на действителна заплаха на независимост, същият да се укрие или да извърши закононарушение, заради което го е задържал под стража.

Разследването по делото продължава.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР