По инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова над 400

...
По инициатива на министъра на туризма Николина Ангелкова над 400
Коментари Харесай

Държавата благодари с картички на чуждите туристи, дошли у нас

По самодейност на министъра на туризма Николина Ангелкова над 400 хиляди картички потеглят към туристите, почиващи в България. Специалният жест цели да им благодари, че са избрали страната за дестинация на своята отмора. Той е и следващата стъпка в работата на министерството при създаване на имиджа на България, като предлагаща най-високо качество туристически артикул.
Гостите, които ще получат специфичната картичка ще бъдат определени на инцидентен принцип, като те ще се разпределят съразмерно в цялата страна. Очаква се картичките да бъдат изпратени в идващите дни до края на сезона.
Визията на картичката пресъздава образа на пощенската марка, отдадена на " 2017- Международна година на устойчивия туризъм за развиване ". Филателното издание ще е посланието на България по време на 22-рата сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации в град Чънду, Китай. А картичката ще извършва тази функционалност измежду гостите, пътували в страната. Стенописи от Рилският манастир и Тракийската казанлъшка гробни са изобразени на предната част на картичката. В допълнение на красивите фрагменти е специфичното обръщение подписано персонално от министъра на туризма Николина Ангелкова. То гласи: " Thank you for choosing Bulgaria! ", което значи " Благодарим Ви, че избрахте България! ". Английският е определен, тъй като той е формален език на Европейския съюз и е измежду най-разпространените на интернационално равнище.

Последните данни на статистиката демонстрират, че близо 5 млн. задгранични туристи са посетили България в интервала януари – юли, като се регистрира растеж от 7,2% % по отношение на същия интервал на предходната година. Това удостоверява прогнозите на Министерството на туризма за нарастване в бранша от 7 до 10 на 100.
Освен това се планува в интервала сред май и октомври българите да осъществят над 5,7 млн. нощувки. Очаква се и при тях растежът да е към 4,5-5 на 100 по отношение на предходната година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР