По инициатива на Европейската комисия и еврокомисаря по цифровата икономика

...
По инициатива на Европейската комисия и еврокомисаря по цифровата икономика
Коментари Харесай

Сигурността в интернет като централно предизвикателство

По самодейност на Европейската комисия и еврокомисаря по цифровата стопанска система Мария Габриел във всички страни от общността на фокус е тематиката за сигурността в интернет. Преди идните европейски избори главният акцент е подложен върху инспекция на обстоятелствата, популяризирани в мрежата и ограничение на подправените профили.

Как се образуват познанията на подрастващите Мария Габриел ревизира в едно берлинско учебно заведение, дружно с огромния немски режисьор Вим Вендерс. Мария Стоянова с детайлностите.

В класната стая на централна берлинска гимназия, учениците се образоват по какъв начин дейно да употребяват в учебно заведение смарт телефоните и таблетите си.

Втренчени са обаче не в тях, а във високия посетител от Брюксел. Това, че еврокомисар седи на тяхната маса, ги предизвиква да бъдат дейни и да задават въпроси.
Мария Габриел организира сходни срещи на всички места в Европейския съюз. Развитието на интернет трансформира условията към преподаване в учебно заведение.
Това е задача и за огромния немски режисьор Вим Вендерс, който поддържа българския комисар в самодейността й.
Вим Вендерс, президент на Европейската кино академия: Дигиталните средства, които учениците през днешния ден имат дават необикновено многообразие на творчеството, само че също по този начин могат да бъдат рискови. Затова считам, че учебното заведение през днешния ден би трябвало да дава знания за метода към фотосите и фрагментите, към медиите и към езика, който се използва. Учениците не желаят единствено да знаят, по какъв начин се чете разказ, само че и по какъв начин се разчитат сниманите и инсталирани фрагменти.
Действително, вълнуват се от всичко, което дигитализацията фрапантно трансформира. Съмненията за операции на американските избори преди две години не са ги подминали и се оказва, че се тревожат за метода, по който Европа ще се оправи с идния през май избор.
Луиза, ученичка в гимназия " Джон Ленън " в Берлин: Избори могат да се манипулират в забележителна степен посредством подправени вести. Отсяването на вярното от погрешното е мъчно, изключително за по-възрастните, които не са израснали със обществените медии. Техните гласове също се броят. А повлияните гласове могат да причинят обилни вреди.
От Европейската комисия се чакат съответни ограничения. Универсално и съвършено решение обаче няма, тъй като контролът стряска и има опсност да засегне най-важната европейска полезност - свободата на изложение. Затова се работи интензивно за основаване на мрежа от самостоятелни проверители на обстоятелства в целия Европейски съюз.
Мария Габриел, еврокомисар по цифровата стопанска система и общество: Това, което ние желаеме е да излезем от статистиката, че факт-черкъри има в 12-13 страни членки - те да бъдат всички страни на общността. И да съумеем да създадем по този начин, че тази мрежа да обменя инфорамация в действително време. До март месец всяка държава-членка би трябвало да уточни своята национална контактна точка, която дружно с институциите да ни разреши да създадем упражнение през април месец и забележим в действително време, до какъв брой готови сме за дезинформационна офанзива.
През април Мария Габриел дружно с Вим Вендерс следва да пристигна в България и да разиска цифровата сигурност, качеството на преподаване в учебно заведение и развиването на медийна подготвеност в обществото.
 Еврокомисарят Мария Габриел взе участие в спор за по-безопасен интернет Еврокомисарят Мария Габриел взе участие в спор за по-безопасен интернет
За една година акцията на българския еврокомисар Мария Габриел за по-безопасен интернет е достигнала до 30 милиона европейци и над 15 000 учебни заведения в...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР