По инициатива на Българския футболен съюз днес се проведе експертна

...
По инициатива на Българския футболен съюз днес се проведе експертна
Коментари Харесай

БФС бе домакин на работна среща между институциите за превенция и борба с корупцията във футбола

По самодейност на Българския футболен съюз през днешния ден се организира експертна работна среща сред представители на разнообразни държавни институции, отдадена на предварителната защита и битката с нерегламентираните практики във футбола и хазартните залагания. Събитието бе проведено по отношение на началото на новия спортно-състезателен сезон и преструктурирането на част от шампионатите в календара на българския футбол, а участниците се сплотиха към мнението, че напъните за предварителна защита и противопоставяне на противозаконните залагания и действия освен във футбола, само че и като цяло в спорта, би трябвало да са измежду главните цели в работата на всички заинтригувани страни.

От страна на Българския футболен съюз участваха техническият шеф Георги Иванов, офицерът по честността в направление професионален футбол Васил Берберов и офицерът по честността в направление детско-юношески и аматьорски футбол Марио Костурков. Участие в полемиката взеха представители на Главна дирекция „ Национална полиция “, на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “, на Върховната касационна прокуратура, както и на Дирекцията по контрол на
хазарта и хазартните действия към Националната организация по приходите. Покана бе изпратена и до Министерството на младежта и спорта, само че събитието мина без представител на тази институция.

По време на срещата бяха разисквани опциите за нормативни промени в Закона за
хазарта, свързани с предварителната защита и противодействието на противозаконните залагания. Участниците се сплотиха към тезата, че е належащо и усъвършенстване на механизмите за по-бързо взаимоотношение сред институциите при подозрение за нерегламентирани действия, свързани с футболните дуели в България.

Отчени бяха и сериозните старания, които БФС непрекъснато поставя в битката против черното тото и противозаконните
залагания и в името на опазването на престижа на футбола и спорта.

В началото на 2018 година БФС подписа контракт със международния водач в анализирането и лансирането на спортни данни и цифрово наличие – Sportradar, която е главен сътрудник на ФИФА, УЕФА и на повече от 70 спортни федерации, както и национални институции. Благодарение на отличното взаимоотношение сред футболната централа и Sportradar броят на съмнителните дуели от българското състезание в последните години доближи рекордно ниски равнища.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР