По информация на оперативния дежурен в Областна администрация – Варна

...
По информация на оперативния дежурен в Областна администрация – Варна
Коментари Харесай

Областна управа: Обстановката остава усложнена

По информация на оперативния дежурен в Областна администрация – Варна от тази заран, след община Варна и в община Вълчи дол има оповестено бедствено състояние. Още нощес там градът беше останал без ток, ураганният вятър и снеговалежът са съборили електрически стълбове, а поради снегонавяване има и затворени пътища в региона.

Във вечерните часове нощес, откакто аварирал ТИР затвори сектор от пътя в региона на Аксаковска гледка и спря придвижването на доста коли и един рейс, се е наложило пътуващите в него 33 жители на Молдова, измежду които и 2 деца да бъдат изведени от мястото и настанени в помещение на община Аксаково, в читалището и в дома за остарели хора.

Затворен за придвижване е път №2702 – Вълчи дол – Генерал Киселово – Ведрино.

От 22,00 часа нощес е бил затворен за придвижване и пътят Вълчи дол – Суворово.

Областното звено „ Пътно управление- Варна “ осведоми, че третокласният път №207 Ветрино – с.Калоян - с.Търница/област Шумен/ също е затворен за придвижване.

Заради усложнената конюнктура на пътя Добрич – с.Искър – Вълчи дол също е наложена възбрана за придвижване на МПС.

Пътят Варна – Добрич е неразрешен за придвижване на транспортни средства над 12 тона и в двете направления.

От 7 часа тази заран възбрана за придвижване на транспортни средства е наложена и на пътя Аксаково – Аксаковска гледка – Кичево.

В правата от пътя Кичево – Албена също не се позволява никакво придвижване.

От електроразпределителното сдружение осведомят, че селата Момчилово и Неофит Рилски в община Ветрино са без ток. Същото е ситуацията и в огромна част от селата в общините Аксаково, Аврен, Белослав и с.Солник/община Долни Чифлик/, където напълно или отчасти няма електрозахранване.

По информация на чиновници от Пътно ръководство, община Суворово е останала без електричество. Пак същите чиновници се борят със снегонавяванията по пътищата в този регион, като се пробват да пробият двуметрови преспи на пътя с.Николаевка – с.Дръндар и към с.Изгрев.

Снегонавяване има и по пътя с.Калиманци /община Аксаково – с.Баново, където преспи, образували се по пътя затрудняват придвижването.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР