По информация към 15:30 ч. няма опасност за населените места

...
По информация към 15:30 ч. няма опасност за населените места
Коментари Харесай

МВР: Няма опасност от наводнения в населените места в страната

По информация към 15:30 ч. няма заплаха за обитаемоте места в страната , оповестиха от Министерство на вътрешните работи. Продължава наблюдението на главните водни обекти, реализирано със съдействието на пожарни екипи.
Служителите на Министерството на вътрешните работи не престават да оказват подпомагане на локалната власт в основаната организация с оглед комплицираната метеорологична обстановка в страната.
В Област Бургас язовирите в община Карнобат, Козарево и Екзарх Антимово преливат през преливниците си. В ниските елементи на село Сърнево има построени насипи с пясък. Няма директна заплаха за хората в региона и тяхното имущество. Не е осъществявана евакуация.
В Област Видин е регистрирано намаляване на равнището на р. Тимок с към 0,15 m. Наблюдението се реализира от доброволното формирование на гр. Брегово. Бедственото състояние в града Брегово е удължено със заповед на кмета на общината за период от 7 дни. Отменено е бедственото състояние в с. Иново.
В Област Враца язовир „ Рогозен – 1 “ цялостен на 55 %. Няма данни за наводнени къщи и дворове. Към момента равнищата на реките Скът и Огоста не заплашват обитаемоте места в региона.
В Област Русе реките Янтра, Черни, Бели и Русенки Лом са под сериозните си равнища.
В Област Варна язовир Тича се изпуска с 18 куб. м/с. и прелива с 10,5 куб. м/с. Яз. Г. Трайков /Цонево/ е с общ размер 330 милиона кубични метра, не прелива, оставащ свободен размер 50 благ. куб. метра. Яз. Елешница прелива с 6,5 куб. м/с. Река Камчия –леко покачване на равнището, което не основава заплаха.
В Област Кърджали язовир „ Студен бунар “ към 6 часа тази заран не прелива.
От ГДНП прецизират, че всички автомагистрали са проходими. Отворен за придвижване е пътят Търговище-Шумен-Варна. Ришкият проход е отворен.
Пътят Хасково – Русе (I-5) е затворен в посока Русе за коли над 12 тона. Отсечката Русе-Бяла е затворена за тежкотоварни коли и в двете направления.
Пътят Шумен-Силистра е затворен за коли над 12 това и в двете направления.
Пътят Плевен-Русе се опесъчава, придвижването там е мощно затруднено. Подобна е обстановката и на шосето Плевен-Ловеч.
Прогнозата за водните равнища на река Дунав за 23 и 24 март демонстрира, че в Русе се чака повишаване на равнището до 711 см, а в Силистра се чака повишаване до равнище 675 см.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР