По-голямата част от домакините, когато приготвят туршия за зимата, не

...
По-голямата част от домакините, когато приготвят туршия за зимата, не
Коментари Харесай

Вреден ли е аспиринът в туршиите?


По-голямата част от домакините, когато подготвят туршия за зимата, не пропущат да прибавят аспирин при зеленчуците, тъй като точно този медикамент ги защищава от потъмняване. Освен това хапчето няма да разреши на туршията да се скапе скоро, откакто бива приготвена, написа actualno.com. Дали обаче неговото наличие е нездравословно за нас и има ли нещо, което би трябвало да знаем, следва да разберете от днешната публикация.

Какво да знаем за аспирина и наличието му в туршиите?

Факт е, че аспиринът съумява да резервира зимнината за по-дълго време и не ѝ разрешава тя да се скапе. В него обаче се съдържа силицилова киселина, която не въздейства по никакъв начин добре на лигавицата на стомаха ни. Всъщност това е една от аргументите експертите да не предлагат потреблението му при приготвянето на зимнини.

Сами знаете, че туршията доста постоянно се сервира на трапезата като мезе на чаша домашна ракия. Когато обаче салициловата киселина в аспирина си взаимодейства с алкохола, това нанася още повече провали на лигавицата на стомаха. Не е изключено, в случай че постоянно похапвате зимнина с алкохол, да се появи гастрит. Ако по принцип имате сензитивен корем, изрично си забранете потреблението на аспирин като добавка в туршиите.



Специалистите са уверени, че този медикамент може да аргументи и алергична реакция, защото той работи като алерген. Жени, които кърмят или са бременни, също не трябва да употребяват зимнина, в която е прибавен аспирин. На дребните е строго неразрешено да похапват сходни храни. Ако родителите им разрешат да ги употребяват, след време е прекомерно евентуално да проявят алергична реакция при прилагане на този медикамент за лекуване.

Надяваме се да сме ви били потребни и да сме съумели да ви осведомяваме оптимално, по отношение на това дали да добавяте аспирин към туршиите за зимата или по-добре да се въздържате от това.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР