По-голяма част от хората са чували, че е препоръчително, ако

...
По-голяма част от хората са чували, че е препоръчително, ако
Коментари Харесай

Ето защо трябва да ядем само сезонни храни

По-голяма част от хората са чували, че е целесъобразно, в случай че желаеме да бъдем здрави и изпълнени с сила, да консумираме избрани храни съгласно сезона, в който сме.

Ако се водите по максимата „ Аз съм това, което хапвам ” най-хубавият избор за вас е да речем напролет да се храните с артикули, които порастват и узряват единствено напролет и по този начин нататък.

Зелените и свежи цветове на пролетните зеленчуци ще внесат естетика в живота ви и ще ви накарат да почувствате свежестта и бодрото въодушевление на ранната пролетна роса.

Следвайки този принцип, ние се сливаме с природата, като по този начин най-лесно подхранваме здравето си. Именно това е и основното нещо, което се случва с организма ни напролет и лятото- той се подхранва и зарежда за идните есен и зима, когато изборът на прясна храна е относително по-ограничен.

Нашите органи са по този начин устроени, че се нуждаят от това допълнение на разнообразни по форма, цвят и усет храни през другите сезони.

 Здравословна закуска

Дори и да смятате, че се храните здравословно, тъй като хапвате най-вече салати, в случай че те не са съобразени със сезона и ги консумирате прекомерно дълго време организмът се пренасища и те не му въздействат по стремежи метод.

Днес на пазара можем целогодишно да намерим богата сбирка от всевъзможни типове плодове и зеленчуци, което ще рече, че те се обработват с голямо количество препарати, с цел да устоят по-дълго време и в същия миг, освен че към този момент не са потребни, само че в някои случаи стават нездравословни или даже рискови за здравето ни.

Слънцето, дъждът, вятърът, снегът през другите сезони оказват влияние основно върху външния ни тип, само че в същото време храната е тази, която ни оказва помощ да се приспособяваме и да си подсигурим мечтаната естетика сред визията и здравето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР