По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив за отправени неверни сигнали

...
По досъдебно производство на Районна прокуратура-Пловдив за отправени неверни сигнали
Коментари Харесай

Телефонен терорист пуснат с „подписка“

По досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Пловдив за отправени погрешни сигнали за сложено взривно устройство в Професионалната гимназия по превоз и строителни технологии „ Гоце Делчев “ в Пловдив, са събрани доказателства за съпричастността на още две лица – малолетни момчета.

Сигналът е бил подаден на 30.03.2023 година посредством позвъняване на тел. 112 от улична телефонна кабинка в  Пловдив. При осъществената инспекция не е било намерено взривно устройство в постройката на учебното заведение.

По досъдебното произвеждане са извършени голям брой следствени дейности, които не престават и сега.

На 1 април 2023 година като обвинен е бил притеглен 23-годишен мъж и е бил арестуван за период до 72 часа.

В хода на следствието са събрани спомагателни доказателства, сочещи за присъединяване в осъществяването на процесното действие на още две лица – малолетни момчета, които са били позиционирани в самата телефонна кабина и наоколо до нея, като следва да се откри кой всред лицата какви закани е отправял.

Поради събраните нови доказателства по отношение на открита съпричастност и на други лица в действието и фактът, че арестуваният Б.Т. е с чисто правосъдно минало, по отношение на него е взета мярка за неотклонение „ подписка “.

Действията по следствието не престават.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР