По-добре е сега да бием алармата, а не когато е

...
По-добре е сега да бием алармата, а не когато е
Коментари Харесай

Има ли нови искри в коалицията? Каримански за мерките и С. Македония

„ По-добре е в този момент да бием алармата, а не когато е късно. Даже не съм сигурен, че и в този момент към този момент не е късно “. Това съобщи пред БТВ депутатът Любомир Каримански във връзка антикризисните ограничения, които тази седмица бяха стартирани от премиера Кирил Петков.

Той разясни, че решенията за тези ограничения се взимат напълно от икономически-финансовия екип на кабинета „ Петков “.

„ Аз научих за тези ограничения както всички останали депутати от обединението. Събрахме се на н. нар. съдружен съвет, където ни бяха раздадени на момента ограниченията. Даже нямах време да ги обсъдя с сътрудниците от Има Такъв Народ “, призна Каримански, намеквайки за следващ разкол в обединението „ Петков “.

„ Най-голямата ми рецензия е, че в тази коалиция никой не знае какво прави другият. Когато има вътрешен коректив, задаваме въпроси и така нататък незабавно ни споделят, че сме съпротива.

Ако изчерпате всички вероятни принадлежности по какъв начин бихте подходили?

Едноличните решения с цел единствено и единствено да се потвърди правотата на нужния прогрес на обединението не би трябвало да бъдат основани на егото и самовлюбеността на някои представители, които не бих желал да споделя.

Веднъж ми бе казано, че когато гледате премиера все едно гледате началника на кабинета и противоположното. Когато началникът на кабинета приказва, то приказва министър председателят.

Оставам на Вас да прецените останалото... Аз съм си направил извода – той е единствено един. За мен персонално компромисите са изчерпани “, безапелационен бе Каримански, визирайки премиера Кирил Петков и говорителката му Лена Бориславова.

„ Не знам дали Има Такъв Народ желае да излезе от обединението. Не сме имали подобен конгрес, на който да разискваме тези неща “, добави той.

Думите му са във връзка непотвърдена вест от последните дни, че Има Такъв Народ ще напусне обединението „ Петков “ още тази седмица.

Според информацията повдигането на ветото на България за започване на договаряния на Република Северна Македония (РСМ) с Европейския съюз (ЕС) е напът да сътвори следващия сериозен трус в ръководещата коалиция.

Появи се информация, че в петък сутринта председателят на парламентарната група на „ ИТН “ (ИТН) Тошко Йорданов е събрал депутатите от партията и е оповестил, че идната седмица групировката ще напусне ръководещата коалиция поради упованието, че министър председателят Кирил Петков ще предприеме стъпки за събаряне на ветото върху започването на договаряния с Македония за присъединение към Европейски Съюз, написа Anteni.bg.

Каримански добави, че в случай че има употребява и успеваемост от КСНС, несъмнено, че ще участваме в него.

Тази седмица министър-председателят Кирил Петков излезе с видеообръщение, в което прикани президента Румен Радев да свика консултативния съвет за национална сигурност (КСНС), на което да се разиска положението на договарянията сред България и Северна Македония, напомни Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР