По данни на НСИ през 2016 г. предприятията в България

...
По данни на НСИ през 2016 г. предприятията в България
Коментари Харесай

Износът през 2016 г. е на стойност 47.186 млрд. лв

По данни на Национален статистически институт през 2016 година предприятията в България са изнесли артикули на стойност 47.186 млдр. лева, като за интервала януари-август 2017 година експортът се е нараснал с 12.9% на годишна база. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов по време на петите годишни награди „ Експортьор на годината “, които минаха под патронажа на Министерството на стопанската система.

"Данните демонстрират позитивните трендове, в които се движи българската стопанска система. Министерството на стопанската система ще продължи ускорената си политика в поддръжка на експорта. Това може да стане посредством Българска банка за развиване (ББР), проекта Юнкер, където 300 млн. лева финансов запас ще бъде мобилизиран в банките, както и Българска организация за експортно обезпечаване (БАЕЗ), която започва нов осигурителен артикул за поощряване износа на новосъздадените компании и дребните и междинните предприятия с експортна устременост ", изясни Борисов.

По време на формалната гала заместник-министър Борисов връчи трите огромни награди в категориите: за най-големи доходи от износ през 2016 година, за най-динамично разрастваща се компания и за завоюване на нови пазари. Отличена с наградата за най-големи доходи от износ през 2016 година бе компания „ Куминяно Фурт “ ООД – гр. Пловдив. За най-динамично разрастваща се експортна компания бе определена „ АТС Стоун ООД “, а компанията, завоювала най-вече нови пазари бе „ Айгер Инженеринг “ ООД.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР