По-чист въздух и спиране на проектите за инсталации за горене

...
По-чист въздух и спиране на проектите за инсталации за горене
Коментари Харесай

Екопротести в София срещу инсталации за горене на отпадъци

По-чист въздух и прекъсване на плановете за съоръжения за горене на боклуци в София и Девня ще изискат на протестни шествия в центъра на София представители на сдруженията “За Земята “ и “Дишай Девня”. Тази вечер протестно шествие ще тръгне в 18:00 часа от Министерството на здравеопазването към ведомството на Емил Димитров - Ревизоро.

Ябълката на раздора в София са проектите на Столична община през лятото да стартира градежът на оборудването, което ще създава топлинна и електрическа сила посредством изгаряне на RDF-гориво, добито от битови боклуци. В Девня към този момент има построени сходни съоръжения за изгаряне, а се плануват и нови.

Девня и долината на гибелта

" Постепенно Девня се снабдява и с друго наименование - " долината на бавната гибел “. Специфичният релеф и климатичните особености, като честото безветрие, основават условия за централизация на атмосферни замърсители и радиационни мъгли. На този декор през последните години градът се трансформира в желано място за горене и депозиране на боклуци ", открои казуса Ваня Захариева, ръководител на гражданското съдружие " Дишай Девня " пред БНР.

Тя влезе в елементи и даде образци - мобилна апаратура за термично отнасяне на боклуци, цех за остарели гуми, площадка за предпазване на неопасни боклуци, горене на пестициди, RDF-отпадъци и медицински боклуци. И обобщава картината по този начин: " боклуци, боклуци, боклуци ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР