По антикризисните мерки изпълнявани само от Министерството на икономиката над

...
По антикризисните мерки изпълнявани само от Министерството на икономиката над
Коментари Харесай

Имаме от най-либералните мерки спрямо бизнеса

По антикризисните ограничения изпълнявани единствено от Министерството на стопанската система над 700 млн. лева, част от антикризисния пакет към този момент са достигнали до българските предприятия и физически лица.

Това съобщи министърът на стопанската система Лъчезар Борисов на онлайн полемика проведена от Обединени Бизнес Клубове, на тематика: " Финанси и пазари за МСП по време на и след рецесията Covid-19 ".

" Страната ни има едни от най-либералните ограничения по отношение на бизнеса, от през днешния ден към този момент и заведенията работят ", сподели още той.

Борисов уточни че са изплатени средства по процедурите за микро и дребни предприятия - над 190 млн. лв. към близо 24 хиляди предприятия, за транспортния бранш, за МСП от туристическия бранш.

" Само по ограниченията изпълнявани посредством ББР над 340 млн. лева са обезпечените към този момент заеми по двете гаранционни стратегии на Банката за физически лица и компании ", добави той. Борисов посочи, че се приготвя удължение на програмата за физическите лица, като ще бъдат отпуснати още 100 млн. лева за безлихвени заеми за чиновници в неплатен отпуск или такива, които са изгубили работата си поради пандемията.

" По процедурата за междинни предприятия сме обезпечили увеличение на бюджета, с цел да бъде допустимо финансирането на всички 1 703 броя утвърдени планови оферти, в това число 418 аварийни претенденти от аварийните описи за над 233 млн. лв. ", изясни той.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР