Пловдивският панаир беше откраднат от държавата, когато г-н Румен Овчаров

...
Пловдивският панаир беше откраднат от държавата, когато г-н Румен Овчаров
Коментари Харесай

Човек на Борисов каза кой открадна Пловдивския панаир

Пловдивският панаир беше откраднат от страната, когато господин Румен Овчаров беше министър на стопанската система. Негов зам.-министър беше ръководителят на борда на Панаира госпожа Корнелия Нинова. По тяхно време панаирът изчезна. Още от този момент страната и общината не са получили и лев дял.

Това заяви Спас Гърневски от ГЕРБ-СДС. По думите му Панаирът си остава на мястото. 
-->
" Той е умислен да бъде раздържавен с 49% в публично-частно партньорство сред общината и господин Георги Гергов  и 51% надзор от страната. Един кръг от хора успява да изиграе общината, тъй като ѝ основава комфортен правилник, посредством който общинският съвет губи контрола по процедурите за увеличение и понижаване на капитала ", разясни той. 

Той бе категоричен, че нито страната, нито общината " са получили и няма да получат и 5 лева от Пловдивския панаир ".

" Когато разровихме договорката, при която Гергов купува спомагателни 2%, с цел да стане мажоритарен притежател, открихме, че има двамата някогашни притежатели с възобновена земя в тези 2% - единият е реституиран, а другият, който е с по-голям дял в Панаира, не е получил никакви акции. Ако това е по този начин, е закононарушение, осъществено в министерството, ръководено от Овчаров и Нинова. Вероятно Гергов не има тези 51%, а е станало закононарушение, което да бъде разровено ", сподели той пред Bulgaria ON AIR. 

Гърневски акцентира, че " в случай че тези парцели отидат на обществен търг на пазарна цена, ще станат над половин милиард лв. ". Сигнал за случая е подаден до прокуратурата още през 2017 година, само че по този начин и не е имало реакция. 

" Пловдив е изгубил тези пари и не е получил нито стотинка дял ", счита гостът.  

Той разяснява и свадите към построяването на стадиона в Пловдив. 

" Стадиони би трябвало да има, а ГЕРБ направи по този начин, че да помогне и на " Ботев ", и на " Локомотив " да имат своя спортна база. Има разнообразни тълкувания кой е отговорен за забавянето - дали строителите или кметската власт е изпуснала контрола над тези обекти ", обобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР