Пловдивският кмет Здравко Димитров обяви вчера, че подава оставка като

...
Пловдивският кмет Здравко Димитров обяви вчера, че подава оставка като
Коментари Харесай

Кметът на Пловдив посочи местното задкулисие

Пловдивският кмет Здравко Димитров разгласи през вчерашния ден, че подава оставка като член на ГЕРБ. Той разяснява пред бТВ, че не е търсил борба, само че има доста планове, които би трябвало да се довършат.

Това изявление идва на фона на апела на водача на ГЕРБ Бойко Борисов кметът на Пловдив да си тръгне от поста поради забавения градеж на стадион „ Христо Ботев “. Димитров отхвърли обвиняванията на Борисов. Той бе подсилен от четирима свои заместници.
-->
Кметът на Пловдив изясни, че общинският съвет е посочен от предшественика му Иван Тотев и той се опитвал с диалогичност и доста балансиране да работи. " Никога не съм влизал в задкулисие ", сподели Зико.

Относно градежа на стадионите Димитров съобщи, че парите не стигат. „ За стадион „ Ботев “ няма задоволително пари. Бяха отпусни 25 милиона, тогава цената беше 53 милиона и трябваше страната да се намеси, тъй като община Пловдив нямаше по какъв начин да поеме всичко. Бяха отпуснати 25 милиона за стадион „ Ботев “ и 12 милиона за стадион „ Локомотив “. Пари за довършването на плановете до дъно нямаше тогава. Търсим още способи за финансиране “, сподели градоначалникът.

Димитров не сподели дали ще се кандидатира още веднъж за кмет на Пловдив - това не е тематика на деня. Нека да мине малко време, тъй като всичко за мен пристигна като гръм от ясно небе, разяснява кметът на Пловдив. Той посочи, че не се усеща отговорен.

Кметът добави, че неприятна дума за Борисов няма да каже.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР