Пловдивският жуярналист Панчо Благоев, който от години живее в Тайланд,

...
Пловдивският жуярналист Панчо Благоев, който от години живее в Тайланд,
Коментари Харесай

Пловдивчанин в Тайланд: На държавата не й пука за българите тук СНИМКИ

Пловдивският жуярналист Панчо Благоев, който от години живее в Тайланд, разгласява пост във Фейсбук с размишления за изборния ден в... Банкок. Предлагаме ви го без редакторска интервенция:

Това е българското консулство в Банкок. Всъщност е бизнес постройка на компания за трактори, в която се обитава представителството ни. Консулът господин Сомбат е локален предприемач, който е отстъпил помещение от офисите си за потребностите на задачата. Служителите му бяха дружелюбни и в двата случая, когато ми се наложи да употребявам услугите им. Веднъж, когато с цел да си открия сметка от Bangkok Bank ми желаеха уверение, че паспортът ми е същински, и още един път за адресната ми регистрация.

В Тайланд избори няма, шепата българи сме се разпиляли из страната, която се простира на 2200 км от север на юг. Общо взето, типично по български, всеки гледа себе си и изборите са му последна грижа. Поне на мен по този начин ми се коства, само че може и да бъркам. Една другарка тук се канеше да лети до Сингапур, където е най-близката бг секция, с цел да гласоподава. Ще я запитвам по какъв начин е минало. Там най-малко не ни желаят визи, за разлика от " приятелски " Виетнам, където е посолството, което дава отговор за Тайланд и Камбоджа.

Това в Банкок беше закрито преди десетина години и от този момент за съвсем всеки документ от Външно общително те поучават да си хванеш самолета до Ханой. Мога да напиша хорър четиво за тъгите през които прекосих, с цел да узаконявам документите за брака ми тук...

Общо взето на страната не й пука за българите тук. Слаба разтуха, е че не й пука и за българите в България. Но в случай че на вас ви пука, гласувайте, най-малко не ви се постанова да пътувате до изборната секция със аероплан.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР