Пловдивският апелативен съд увеличи наложеното на А.К. наказание от 6

...
Пловдивският апелативен съд увеличи наложеното на А.К. наказание от 6
Коментари Харесай

Апелативният съд в Пловдив увеличи присъдата на мъж, съден за катастрофа с трима загинали

Пловдивският апелативен съд усили наложеното на А.К. наказване от 6 на 7 години и 4 месеца отнемане от независимост, оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Той е приет от Старозагорския областен съд за отговорен в причиняване на злополука край гр. Мъглиж с трима починали и още трима тежко ранени. На 2 юни 2016 година А.К. си купил кола "Опел Вектра " за 600 лв.. По този мотив вечерта се почерпил с другар, след което се отправили към гр. Мъглиж. Въпреки, че А.К. не е дееспособен лидер и няма удостоверение за правоуправление, управлявал автомобила с превишена скорост от 130 км/ч при оптимално позволена 90 км/ч. Освен това карал след приложимост на огромно количество алкохол. Кръвната му проба посочила централизация от 1.68 промила.

Преди града подсъдимият минавал около бензиностанция. От там излязъл "Фолксваген Голф ", ръководен също от недееспособен лидер и сред двата автомобила последвал удар. Окръжен съд - Стара Загора е разгледал делото по кратко правосъдно разследване откакто подсъдимият е признал виновността си и обстоятелствата от обвинителния акт.

Според Пловдивския апелативен съд наказването на първата инстанция не дава отговор на извънредно високата степен на социална заплаха на закононарушението и на високата степен на социална заплаха на самия причинител. Същият е осъждан и продължава да ръководи автомобил без удостоверение за правоуправление. Поради това наказването е увеличено от 6 на 7 години и 4 месеца отнемане от независимост. Освен това А.К. е наказан да изтърпи и предходна условна присъда от 6 месеца отнемане от независимост, защото е направил злополуката в изпитателния период по друга присъда. Решението на Апелативния съд предстои на обжалване и митинг пред Върховния касационен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР