Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Пловдив,

...
Пловдивският апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд - Пловдив,
Коментари Харесай

Стрелба в Перущица, раниха полицай!

Пловдивският апелативен съд удостовери определение на Окръжен съд - Пловдив, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на трима обвинени. Те са упрекнати, в това, че на 4.02.2019 година в стопанския двор на Перущица са направили похищение на лицето Ц. Д, което дължало 195 лв. с лихвите по непогасен заем към частна кредитна институция. Тримата обвинени работили в същата. Те желали длъжникът да си заплати задължението. За това го качили в автомобила си, с цел да отидат до посочено от длъжника лице, което щяло да му даде пари.

По пътя обаче били пресрещнати от полиция. Един от униформените стрелял по тях, с цел да ги спре. Те съумели да се изплъзнат, като по този метод попречили на орган на властта да извърши отговорностите си /престъпление по член 270 от НК/, а водачът блъснал колата на единия служител на реда и го ранил, като му нанесъл лека телесна щета /престъпление по 131 от НК/. По-късно и тримата били арестувани.

Според апелативните съдии е налице обосновано съмнение тримата да са направили закононарушенията, в които са упрекнати, като това се извежда от събраните досега доказателства. От доказателствата по делото, макар ранния стадий на следствие, магистратите извеждат и действителна заплаха тримата подсъдими да извършат закононарушение, защото един път към този момент са съумели да избягат от полицията при опита да бъдат арестувани. Единият от тях е осъждан 6 пъти до в този момент. За най-тежкото закононарушение в което са упрекнати тримата подсъдими, а точно отвличане/чл.142 от НК/,  законът планува от 10 до 20 години отнемане от независимост или пожизнен затвор. Определението на съда е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР